Uzunkum Sahili üzerinde bulunan çöp konteynırlarını ve sahil yolundaki çöpleri karıştıran Asım A.  olduğu öğrenilen yaşlı adamın o anki halini görüntüleyen Gazeteci Şekerci, yaşanan olayı ve aralarında geçen diyaloğu sosyal medya hesabında paylaştı.

Şekerci’nin paylaşımı sosyal medyanın gündemine düşerken onlarca vatandaş yaşlı adamın bulunması ve kendisine destek çıkılması yönünde yorumlarda bulundu.

Sosyal Medyada gündem olan paylaşımının ardından olaya el atan Zonguldak İl Emniyet Müdürü yaşlı adamın kimlik ve adres bilgilerini tespit edilmesi adına ekipleri görevlendirdi.

74 yaşında ki Asım A’yı evinde ziyaret eden emniyet mensupları ailenin herhangi bir ihtiyacı olmadığını, yaşlı adamın alışkanlıktan dolayı çöpleri karıştırdığını tespit ederken kendisini ve ailesini Corona virüsünden etkilenmemeleri adına evde kalmaları uyarısında bulundular.

Bilindiği üzere Mart ayında Halk Otobüsüne alınmadığı için otobüsün önüne oturarak otobüsün hareket etmesini engelleyen yaşlı kadına çevrede bulunan iki kişi tarafından ‘’coronalı’ şeklinde hakaret edilmiş ve o anlar cep telefonu kamerası ile çekilmişti.

Yaşanan üzücü olayın ardından harekete geçen İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı’nın talimatı ile şahıslar kısa sürede yakalanmış, adliyeye sevk edilmiş ve yaşlı kadını makamında ağırlayan Turanlı yaşlı kadına polis rozeti takarak; ‘’ yakasında rozetimiz var, artık oradan tanırsınız’ demişti.

Editör: TE Bilisim