Pazaryerlerini kapatan yetkililer Zonguldak halkını marketlerin insafına bıktı.

Corona salgınının önüne geçmek amacıyla pazaryerlerini kontrollü bir şekilde açmak yerine komple kapatan yetkililer yerel marketlerin vatandaşlara fahiş fiyatlar dayatmasına neden olurken, fırsatçılık yapan marketlerin denetlenmemesine anlam verilemiyor.

Gün içinde gazetecilerin sorularını Gazipaşa caddesinde yanıtlayan Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, “Fahiş fiyatlar nedeniyle bu süreçten sonra şok cezalar çıkabilir. Kimse zannetmesin ki devlet bunları takip etmiyor. Elbette bu günlerde bitir, iyi günlerde cezayla karşılaşırlarsa hiç şaşırmasınlar” sözleri şaşkınlığa neden oldu.

Salgının ne zaman biteceği bilinmezken, gör göre göre vatandaşın marketler tarafından soyulmasına neden göz yumulduğu, neden beklenildiği merak konusu oldu.

Pazaryerleri kontrollü bir şekilde, zabıta ve polis eşliğinde açıp, marketlerde olduğu gibi vatandaşların tek tek alışveriş yapmasına imkan sağlanabileceğini fikrini söyleyen gazetecilere tekerleme gibi aynı sözleri söyleyip anlatan Başkan Selim Alan’ın “Pazar esnafımızın canı çok yanıyor biliyoruz, bize çok büyük destek oluyorlar. Denetime tabi tutarak önümüzdeki hafta açmayı düşünüyoruz. Fakat vaka sayısındaki düşüşün nedeni Pazaryerini kapatmamız oldu.

Fahiş fiyatlar nedeniyle bu süreçten sonra şok cezalar çıkabilir.

Bu dedikoduların bile çıkması ayıptır.

Elbet bu günler biter.

Kötü gününde devletinin, milletinin, bayrağının yanında olmayanların iyi gününde bizde yanında olmayacağız.

Fırsatçılık yapmak insanlığa, vicdana yakışmayan hareketler bunlar.

Kimse sanmasın ki devlet bunları takip etmiyor.

İyi günlerde cezayla karşılaşırlarsa hiç şaşırmasınlar.” sözlerine anlam verilemiyor.

629 Adımlık şehirde, iki elin parmakları kadar olan marketlerin salgından sonra cezalandırılacağı imasında bulunan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın, Vatandaşın soyulmasına neden göz yumduğu merak konusu oldu.

Editör: TE Bilisim