CHP Zonguldak Milletkvekili Deniz yavuzyılmaz, Katar Şura Meclis Başkanı ve üyeleri ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası konusundaki gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı Katar Şura Meclis Başkanı Ahmad Bin Abdullah Bin Zaid EL MAHMUD’a aktaran Yavuzyılmaz, Katarlıları Zonguldak’ta yatırım yapmaya davet etti.

Katarlıların 100 milyon dolarlık mobilya ithalatı yaptığını ifade eden Yavuzyılmaz, “Bu ihtiyacını büyük ölçüde Zonguldak’tan karşılayabileceğini ifade ettim” dedi.

Gelişmeleri sosyal medya hesabından duyuran Deniz Yavuzyılmaz, “Dün itibariyle Türkiye – Katar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu olarak, Katar Şura Meclisi Başkanı ve üyeleriyle bir araya geldik.

CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle katıldığım organizasyonda, partimizin Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası hususundaki gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı Katar Şura Meclisi Başkanı Ahmad Bin Abdullah Bin Zaid EL MAHMUD’a birinci ağızdan aktardım.

Diğer yandan Katar, doğal zenginliklerinin yanında ithalata dayalı ekonomisi olan bir ülke. Toplantıda, yıllık yaklaşık 100 milyon dolarlık mobilya ithalatı yapan Katar'ın, bu ihtiyacını büyük ölçüde Zonguldak’tan karşılayabileceğini ifade ettim.

Katarlı yetkilileri temaslarda bulunmak ve Zonguldak’a yatırım yapmak üzere ormancılık kültürüyle yoğrulmuş şehrimize davet ettim.

Mobilyacılık sektörünün önünün açık olduğu Zonguldak’ın bu pazardan büyük bir pay alması adına girişimde bulundum.

Şura Meclisi Başkanı, Zonguldak’a yatırım yapabileceklerini, konuyu birlikte değerlendirebileceğimizi belirterek, olumlu bir yaklaşım sergilediler.

Konuyu bugün Zonguldak Valimiz ve Ticaret Sanayi Odası Başkanımız ile istişare ettim.

Katar heyetiyle görüşmelerimi sürdürerek, Zonguldak’ın mobilyacılık sektörünün yanında, diğer sektörlerinde de yatırım alarak üretim ve ürün gamını genişletip, ihracatı ve istihdamı arttırmayı hedefliyoruz.

Sevgiler,

Deniziniz

Editör: TE Bilisim