AK Parti Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın yanında çalıştığı iki kadına sözlü ve fiziksel taviz iddiası farklı iddialarıda gündeme getirdi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP’den AK Parti’ye geçen Başkan Demirtaş için çok ağır eleştirilerde bulunurken, iş adamlarından rüşvet aldığını ve Gökhan Demirtaş’ın adeta bir suç makinası olduğunu söyledi.
AK Parti'li Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın belediyede çalışan iki kadına hem sözlü hem de fiziki tacizde bulunması ve sonrasında AK Parti Gülüç Belde Başkanı Ak Parti Gülüç Belediye Meclis Üyesi ve belde kadın Kolları Başkanı Ferihan Şenol istifa etmiş ve istifasını sunarken de belediye başkanını "eski CHP'den kalma alışkanlığı devam ediyor" şeklinde suçlamada bulunmuştu. 
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş yaşanan taciz olayı hakkında çok sert konuşarak, “Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş bir suç makinesidir” ifadesini kullandı. 
Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü; "Maalesef bu Belediye Başkanı 2014 yılında CHP’den de seçildi. 2015 yılında ben Milletvekili olduktan sonra kendisiyle istifa edinceye kadar bir çalışma dönemi geçirdik. O süreçte de aslında kendisini tanıdık. Aslında çok da CHP’li bir Belediye Başkanı ilkelerine sahip olmadığını da gözlemledik. Çünkü, süreç içerisinde kendisiyle ilgili bazı iş adamlarının kendisinden rüşvet istediklerine yönelik bana duyumlar gelmişti. O zaman kendisine de sormuştum. Maalesef sadece taciz ile ilgili konular değil rüşvet gibi iddialarda gündemdeydi. Sürekli de kendisi hakkında soruşturmalar, emniyete yapılan suç duyuruları vardı. İşin açıkçası o dönemde CHP ilkelerine göre davranmadığı ortadaydı. Zaten Gökhan Demirtaş siyasete AK Parti’de başlamış kişiydi. 2014 yılında CHP’li olmadan önce AK Parti’nin belediye meclis üyesiydi. O dönemin ilçe başkanı ve yöneticileri Gökhan Demirtaş’ı Belediye Başkan adayı olarak AK Parti’den CHP’ye transfer etmişlerdi ve seçildi. Gülüç’e o dönemde yatırımlar geldi. Nasıl mı geldi? Kardeş belediyelerin katkısıyla yatırımlar geldi. Bunlardan biri de Gülüç Düğün Salonu, parklar yapıldı, araçlar hibe edildi. Fakat sonrasında ilerleyen zamanlarda görüldü ki Gökhan Demirtaş maalesef belediyeyi kendi şirketi gibi görüp, kendi kişisel çıkarlarına alet etmeye başlamış. Bizim kulağımıza o tür duyumlar geliyordu. CHP'den ayrıldıktan sonra bazı taciz iddiaları, gayri meşru ilişkilerde bulunduğu ortaya çıktı. CHP’de taciz iddialarını duymamıştık ama akçeli işlerle ilgili boyutunu duymuştuk. AK Parti’ye geçtikten sonra bunlar ortaya çıktı. Belediye Başkanının yaptıklarından rahatsızlık duyuyoruz.  CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığımızda dün bu konuyla alakalı bir basın açıklaması yaptı, partimizin Kadın Kolları Başkanı Merve hanımda bir açıklama yaptı. AK Parti Gülüç Kadın Kolları Başkanının istifa etmesi anlamlıdır, tepki göstermektedir. Kendisini tebrik ediyorum. O konuda doğru olanı yapmıştır. Çünkü anladığımız kadarıyla partisinin yetkili kurullarına şikayet etmesine rağmen Gökhan Demirtaş hakkında hiçbir işlem yapılmadığını dilekçesinde belirtiyor. Ama şu ifade doğru değil. ‘CHP’den kalma alışkanlık’ sözünü kabul etmiyoruz. CHP’liler böyle değildir. Bunu biz aynen AK Parti’ye iade edelim. Gökhan Demirtaş AK Parti’den siyasete başlamış bir isimdir. Taciz gibi olaylar AK Partililerin daha çok uyguladığı davranışlardır diye düşünüyorum. Bu alışkanlıklar AK Partililere daha çok yakışır. O sözü aynen muhatabına iade ediyorum. Gökhan Demirtaş’ın tabiri kötü olacak ama suç makinası! Her türlü suçu rahatlıkla işleyebilecek bir yapısı olan bir kişiye karşı sadece taciz değil rüşvet, görevi kötüye kullanma. Bunun gibi suçları çok rahat işlemiş ve işleyebilecek biri olan kişiye bir tavır göstererek istifa etmesinden dolayı AK Parti Gülüç Kadın Kolları Başkanını tebrik ediyorum. Doğru olanı yapmıştır. Böyle bir Belediye Başkanına AK Parti gereken disiplin cezayı ve uygulamayı yapar diye düşünüyorum."

Editör: TE Bilisim