Zonguldak’ta da güzellik çamuru var. Ancak, Doğal şifalı su ve her derde deva çamuru tanıtamadığımız için Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu’nda bulunan çamura bayramın ilk 9 gününde 50 bin kişi giderken, Zonguldak’ın Merkezi’nde bulunan Türkiye’de ilk ve tek olan Kükürtlü su ve mağaralardan çıkan her derde deva çamuruna sadece bilenler gidiyor.

Zonguldak Merkez Çaydamar-Kokaksu yolunda bulunan yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Cansu Şifalı Su Tesis’leri içinde bulundurduğu minareller nedeniyle stres,kireçlenmesivilcebasur, mide rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığa iyi gelmesine rağmen yerin altında bulunan sıcak su bir türlü yer yüzüne çıkarılamıyor.

Cansu Şifalı Tesis’leri sahibi Mustafa Bıyıklı, yerin altında bulunan fay hattından kükürtlü suyun çıktığını söylerken, yaklaşık 300 metre sondaj vurulması halinde rantabıl sıcak suyun yer yüzüne çıkarılabileceğini söylüyor.

Jeotermal su konusunda uzman bir çok kişiyi tesise getirip bilimsel olarak raporlar hazırlatan Mustafa Bıyıklı, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın ve bölge milletvekillerinin kendisine kulak vermesini istiyor.

Zonguldak’ın da tıpkı Afyon ve Bolu gibi termal tesislerle kaderinin değişebileceğini raporlarla iddia eden Mustafa Bıyıklı, tesis etrafındaki mağarada bulunan güzellik ve şifalı çamuru Türkiye’nin bir çok iline gönderiyor.

Kentlerin ekonomik kaderini değiştiren Şifalı sulardan birinin Zonguldak’ta olmasına rağmen kişisel imkanlarla başarıya ulaşt
ırılmasını bekliyoruz.

Not: Cansu Kükürtlü Şifa suyu tesisleri Zonguldak'ın Çaydamar-Kokaksu mahallesinde bulunmaktadır. Özel İdare Şantiye binasına (Köy Hizmetleri binası) gelmeden 2 km önce...

Kükürtlü Şifalı Su Tesis Sahibi Mustafa Bıyıklı: 0532 615 67 67 


Editör: TE Bilisim