Zonguldak’ta özel maden ocaklarında örgütlenemeyen Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) oyununu Balıkesir’in İvrindi ilçesinde bulunan KSE Madencilik’e ait işyerlerinde çalışan 900 işçi tekrar Türkiye Maden İşçileri Sendikası’na geçerek bozdu.

Yönetimi ele geçirme korkusu nedeniyle Zonguldak’ta yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Özel Maden Ocaklarında örgütlenmekten korkan GMİS, pandemi döneminde  Balıkesir’in İvrindi İlçesinde örgütlenme çalışmalarına start vermişti.

Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı İsa Mutlu, Türkiye Maden İşçileri Sendikası’na üye KSE Madencilikte bulunan yaklaşık 900 maden işçisine söz vererek GMİS’e üye yapmıştı.

İkna etmek için Temsilcileri 2’şer bin TL verildi!

Örgütlenme çalışmaları sırasında 9 temsilciye 2’şer bin TL vererek maden işçilerinin üyeliğe ikna edilmesini sağlayan İsa Mutlu, İvrindi’de GMİS adına Şube açma sözü de vermesine rağmen bu sözünü yerine getirmemişti.

İsa Mutlu bizi kandırdı!

Yüksek ücret ve Şube açma vaadleri ile 900 madenciyi ikna eden İsa Mutlu’nun bir süre sonra telefonlarına bile bakmadığını ve kandırıldıklarını iddia eden maden işçileri toplu olarak istifa ederek tekrar Türkiye Maden İşçileri Sendikası’na üye oldu. GMİS’in söz verdiği Şube’yi ise Türkiye Maden İş Sendikası açtı.

GMİS söz verdi, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Şube açtı!

Pandemi dönemi süresince Edremit’te örgütlenme çalışmaları adı altında bölgede bulunan maden işçileri ile adeta kedinin fare ile oynadığı gibi oynayan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve İsa Mutlu’ya tepki gösteren 900 maden işçisi tekrar üye oldukları Türkiye Maden İşçileri Sendikası’nın Edremit Şubesi kongresine katılarak Yaşar Çama’yı seçti.

Editör: TE Bilisim