Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Murat Kotra, Zonguldak’tan 1 ton kömür almayan ancak külü ile Zonguldak’ı adeta çöplük yerine koyan KARDEMİR ve EREN Enerji’yi sert bir dille eleştirirken Çevre Müdürlüğü yetkililerini ve santral bölgesinde görev yapan Belediye Başkanlarını göreve davet etti.

MHP MYK Üyesi Murat Kotra şu görüşlere yer verdi;

Dün Çatalağzı bölgesinden bir vatandaşımız Kardemir’den vagonlar ile geldiğini iddia ettiği tonlarca külün görüntülerini kamuoyu ile paylaştı. Gönül istiyor ki görüntüler gerçeği yansıtmasın. Eğer doğru ise tablo gerçekten çok vahim. Kömürü Zonguldaktan almayan ama Zonguldak’ta karayolunu kullanan, tren yolunu kullanan, limanını kullanan Kardemir tozunu toprağını külünü cürufunu ne varsa sırtını döndüğü Zonguldaklıya yutturacaksın 1 kilo bile kömür almayacaksın, yurt dışından getirdiğin ithal kömürün küllerini Zonguldak’a boşaltacaksın. Zonguldak sizin istediğiniz gibi at koşturacağınız çöpünüzü boşaltacağınız bir şehir değil. 

Çevre Müdürlüğü’nü göreve davet etti!

Bu işin hafta içi, haftasonu yok!

İnşallah iddialar gerçek dışı olsun. Bu iddiaları araştıracak olan yetkili organ Çevre Müdürlüğü’dür. Çevre Müdürlüğü’nün değerli yetkilileri bu konuyu tüm detayları ile ele alıp kamuoyunu tüm çıplaklığı ile aydınlatmalıdır. Bir önceki açıklamamızda kendilerine göreve davet ettiğimizde hafta sonuna denk gelmişti. Söz konusu çevre ve doğa olduğunda bu işin ne gecesi olur, ne gündüzü, ne hafta sonu olur, ne de hafta başı. Çevre müdürlüğü bu konularda çok daha hassas davranmalı. İhmal veya hata varsa konunun üzerine ivedi bir şekilde defaat ile gitmeli. Şayet iddialar doğru değil ise de bunu tüm kamuoyu bilmeli ki, hem halkımız rahat bir nefes alsın hem de şirketlerin saygınlığına leke düşmesin. İnsan sağlığından öte bir şey yok önce insan, önce çevre, önce doğa!

Bacadan çıkan gazlar için Çevre Müdürlüğü ne yaptı?

Geçtiğimiz günlerde de bacalardan salınan gazlar için aynı hassasiyet ile çağrıda bulunmuştuk Çevre Müdürlüğü’nün değerli yöneticilerine demiştik ki 'bu iddialar araştırılsın ve kamuoyu birinci elden doğru bir şekilde aydınlansın' aradan geçen koskoca iki haftaya rağmen bize gelen her hangi bir cevap yok! Kamuoyuna verilen bir cevap yok. Kutsaliyetine iman etmiş olduğumuz devletimizin hiçbir yetkili organının saygınlığına hiç bir kişi veya kurumun gölge düşürme lüksü asla yoktur. Bizler ülkemizi seviyoruz, devletimizi seviyoruz, şehrimizi seviyoruz Bunlar bizim kırmızı çizgilerimizdir.

Vurdum duymaz tavırları kabul edemeyiz!

Sorumluların vurdum duymaz tavır takınması veya kamuoyuna böyle bir görüntü hissettirmesi asla kabul edebileceğimiz bir davranış şekli değildir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler varlığını Türk varlığına adamış bir hareketin temsilcileriyiz. Bizim tek gayemiz ve amacımız genelde güçlü Türkiye, yerelde ise mutlu ve yaşanabilir bir Zonguldak’dır. Tüm teşkilatlarımız ve dava arkadaşlarımızın yegane varlık sebebi budur. Bizim için iki önemli kıstas vardır. Şehre hizmet edenlerin yanında, ihanet edenlerin karşısında olmak.

Belediye Başkanları, can çekişenlerin sesini duyabiliyor musunuz?

Bu anlayış ve düstur ile bu güne kadar şehrin sorunlarını ilgilendiren konuların muhatabı olan her kim var ise çağrıda bulunmaya çalıştık. Yalnız sorunun asıl muhatabı olan ev sahibi konumundaki yöneticilerini gözden kaçırdık. Çatalağzı Belediye Başkanı sayın Adnan Akgün ve Muslu Belediye Başkanı sayın Sabahattin Adıyaman’a seslenmek istiyorum; Termik santrallerin sizlerin belediye başkanı olduğunuz sınırlar içinde faaliyet yürüttüğünün farkında mısınız acaba? Can çekişen Rödevanslı saha sahiplerinin sesini duyabiliyor musunuz? Sağlık sorunları ile boğuşan belde halkının sorunlarından haberdar mısınız acaba? Değil iseniz biz sizlere bilgi vermiş olalım belki sizlerin de söyleyeceği iki kelam vardır.

Editör: TE Bilisim