Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren 3S firması tarafından iştirakçilerine verdikleri sucuklarda at eti tespit edilmesi üzerine, mağdur olan firmalardan BÜTÇEM market, yaşanan olay ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Sucuk yapımında ilçede 3S firması ile anlaştıklarını ve bu firmaya sucuk etini kendilerinin temin ettiklerini ifade eden BÜTÇEM market yetkilileri, Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetim ve aldıkları numunenin ardından, daha sonuçlar çıkmadan 3S firması ile çalışmayı bıraktıkları ifade edildi. 

KASAP HASAN olarak da bilinen 3S firmasının zarar ettiği firmalardan sadece bir tanesi olduklarını ifade eden BÜTÇEM market yönetimi, söz konusu durumun ortaya çıkması ile birlikte 3S firmasını mahkemeye verdiklerini de belirttiler.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada “Zonguldak ve ilçelerde bazı yerel basında yayımlanan haberler üzerine bu açıklama gerekli duyulmuştur. 2019 yılı Şubat ayında Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme de firmamız BÜTÇEM market de satışa sunulan 3S firmasına ait olan sucukta at eti tespit edilmiş olup, konuyla ilgili olarak gerekli işlemlere başlanmıştır. Bu konuda yaptığımız şikâyet üzerine 3S firması ile mahkemelik olunmuştur. Bilinmelidir ki bizler sucuk ile ilgili her hangi bir üretim yapmamakla birlikte 3S firmasına taze kesilmiş ve tüm şartlara uyan etlerimiz teslim ederek bizlere sucuk üretilmesi konusunda üretici firmadan çalışmasını istedik. 

Ancak, 3S firması tarafından yapılan bu sahtekârlık çok sürmeden ortaya çıkmıştır. Kısa süreli çalışılan 3S firması ile tüm bağlantımız kesilmiştir. 2019 yılından bu yana sucuk etine at eti katan firma ile tüm bağlantımız kesilmiştir. Bizler her zaman BÜTÇEM market olarak yerel işletmelerin para kazanması, ekonomiye verdiğimiz katkının ilçe dışına çıkması yerine ilçe içerisinde kalmasını istedik. Ancak 3S firmasının yapmış olduğu bu işlemi öğrenmemizin ardından az önce yukarıda da belirttiğimiz gibi kendisinden şikâyetçi olarak davamızı açtık.

Şimdi ise yine Ereğli’mizin firmalarından olan Subaşı Kasabından temin ettiğimiz sucuklarımızı halkımızın satışına sunduk. Bizimle birlikte 3S firması tarafından zarara uğratılan diğer firmalarda bu firmadan şikayetçi olmuşlardır. Buradan bir kez aha halkımıza ve vatandaşlarımıza belirtmek istiyoruz ki, yapılan hatanın sorumluları cezalarını hak ettiği kadar çekecekler. Bizler Koronavirüs sebebi ile zor günler yaşayan halkımızın bütçesine uygun şekilde hizmetimize devam ettiğimiz gibi bundan sonra da devam edeceğiz.  KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR…BÜTÇEM MARKET YÖNETİMİ…”

Editör: TE Bilisim