Basın emekçileri yerine esnafı üye yapması nedeniyle ZGC’ye karşı kurulan KGD seçimlerine yapılan müdahale sonrası Başkan adayı gazeteci Ergün Özkul her iki derneğin birleşmesi çağrısında bulundu.

Özkul, “Eğer KGD Başkanı Mustafa Emen ve ZGC Başkanı Derya Akbıyık gerçekten bu dayanışma ruhu ile hareket ediyorlar ise iki derneği tek çatı altında buluşturmalıdır” dedi.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) basın emekçileri yerine, esnafı üye yapan yapısına tepki gösteren gazetecilerin oluşumu ile kurulan Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) 8. Olağan kongreye gidiyor.

Mevcut Başkan Mustafa Emen’in yönetim kurulu kararı alarak üyelerin fikrini almadan aday olduğu kongrede genç gazeteci Ergin Özkul’da aday olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz dönem bir defaya mahsus olmak üzere Başkanlık yaptıktan sonra Başkan ve yönetimi genç gazetecilere vereceği sözünü veren Mustafa Emen ile genç jenerasyondan Ergün Özkul’un aday olduğu kongreye Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’ın müdahale etmesi aktif olarak gazetecilik yapan basın mensuplarının tepkisine yol açtı.

“Dert koltuk kavgası değilse iki derneği birleştirelim”

Gazetecilerin üyelik başvurusuna rağmen ZGC’ye üye yapmaktan kaçınması nedeniyle aktif gazetecilik faaliyetini sürdüren basın mensuplarının ortak kararı ile kurulan KGD’nin kongresine Derya Akbıyık’ın müdahale etmesi karşısında Başkan Ergin Özkul, “Dertleri; kendilerine kimlik kazanmak ve koltuk değil ise gelin ZGC ve KGD'yi bir dernek altında birleştirelim” çağrısında bulundu.


Ergin Özkul: Birleşin çekilelim

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkan adayı Ergin Özkul; “Karaelmas Gazeteciler Derneği 8'inci Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde aday olmamın ardından yaşanan süreci üzülerek izlemekteyiz.
Son derece samimi duygularla çıktığım yolda benim gibi düşünen ve omuz veren tüm meslek büyüklerine ve arkadaşlarıma teşekkür ediyoruz.
Demokratik bir seçim ortamında olmaması gereken açıklamalar ve asla bir araya gelemeyecek insanların "koltuk" ittifakını hayretle izliyoruz.
Meslek büyüğümüz ve ağabeyim Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Emen'e bu güne kadar olan emeklerinden ötürü teşekkür ediyor başarılar diliyorum.
Ancak, bazı meslektaşımızın süreci geren, seçimi provake eden köşe yazıları mesleki birliğimize ve gazeteci onuruna yakışmamaktadır.
Halen aynı yönetim kurulunda olduğumuz bir meslektaşımızın sadece benim adaylığımı destekledikleri için "karanlık çete" ilan ettiği meslektaşlarımızın hukukunu korumak benden önce tüm gazetecilerin sorumluluğu olmalıdır.
Olayı politize ederek başka mecralara çekmek hepimize zarar verecektir.
Çünkü, bizler aynı tavanın balığıyız...
Daha arzulu, daha çok çalışmayı vadeden, ortaya bir proje koyarak o planlama ile yürüyen, kırgınlıkları en aza indirerek gerçek manada mesleki dayanışmayı sağlamanın hayaliyle çıktığımız bu yolda Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık'ın Karaelmas Gazeteciler Derneği seçimlerine müdahil olması gelinen noktayı en iyi şekilde özetlemektedir. KGD üyelerini arayarak Mustafa Emen'e oy isteyen Derya Akbıyık, meslektaşlarımızın özgür iradesine ipotek koymak istemektedir.
Her şeye rağmen demokrasiye ve meslektaşlarımızın hür iradesiyle oy kullanacağına olan inancımız tamdır.
Daha düne kadar KGD'yi her platformda kötüleyen, ZGC'ye üye olmayan meslektaşlarımızı ötekileştiren Sayın Derya Akbıyık bu tavrıyla neyi amaçlamaktadır bilmiyorum.
Ancak genç bir gazeteci olarak hayalim ve temennim tüm gazetecileri ortak bir platformda mücadele ederken görmektir.
Eğer Sayın KGD Başkanı Mustafa Emen ve ZGC Başkanı Derya Akbıyık gerçekten bu dayanışma ruhu ile hareket ediyorlar ise iki derneği tek çatı altında buluşturmalıdır.
Dertleri; kendilerine kimlik kazanmak ve koltuk değil ise gelin ZGC ve KGD'yi bir dernek altında birleştirelim.
En kısa zamanda iki derneğin üyelerinden oluşan güçlü bir yapının gideceği kongre ile yeni başkanımızı seçelim.
Ben yaşça benden büyük olan Sayın Emen ve Akbıyık'ın birleşme teklifimizi kabul etmeleri halinde bana ve ekip arkadaşlarıma güvenen meslektaşlarımın anlayışına sığınarak yarıştan çekileceğime söz veriyorum.
Ya bırakın, siyasi ve dışardan müdahalelerin olmadığı, sadece üyelerin karar verdiği demokratik bir seçime gidelim. Ya da iki dernek birleşsin. Toplumun gözü, kulağı olan gazeteciler kendi başkanını seçsin.
Tüm iyi niyetimizle bize göre "tarihi bir çağrı" olan teklifimize ZGC ve KGD Başkanlarından cevap bekliyor, sürecin şehrimiz ve mesleğimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Sloganımız,
"Güçlü bir yerel medya, güçlü bir Zonguldak..."

Editör: TE Bilisim