KOM Başkanlığı koordinesinde 2021 tarihinde yapılan Çekirge Operasyonu kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından usulsüz olarak engelli raporu düzenleyerek kamu zararına sebep olan çeteye operasyon düzenlenmiş ve çete üyesi 8 şüpheli tutuklanmıştı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda çete liderinin suçtan elde ettikleri geliri birinci derece akrabaları ve şüphe çekmeyecek örgüt üyeleri üzerinden taşınmaz satın almak suretiyle aklamaya çalıştığı tespit edildi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği kararı ile şüphelilere ait Ankara ilinde bulunan (7) adet taşınmaza (apartman dairesi) ve banka hesabında bulunan 250.000 TL paraya el konuldu.

Ayrıca bu eylemlerden dolayı şüpheliler B.Y., M.C.Y., S.Y. ve A.D. isimli şahıslar hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerini Aklama Suçundan iddianame düzenlendi.

Editör: TE Bilisim