Ereğli’de öğrencileri taşıyan korsan servis araçlarının şikayet edilmesine rağmen işlem yapılmadığı iddia edildi.

Yasal olarak hizmet veren ‘S’ plakalı öğrenci servis araç sahiplerinin korsan servisleri şikayet etmelerine rağmen işlem yapılmaması ilçede tartışma konusu oldu.

İlçede 24 boş servis aracı olmasına karşın korsan öğrenci servislerine okul müdürleri tarafından da müsaade edildiği iddia edilirken, bir çok servis aracı şoförü, Ereğli Kaymakamlığı’na şikayet dilekçesi vermesine rağmen yanıtsız kalması tepkilere neden oldu.

Öğrenci servis şoförleri “Taşımalı eğitimde çalışan araçlara nefes aldırmayan emniyet şehiriçi öğrenci servislerine göz mü yumuyor? Tatoğlu kültür merkezi’nde yapılan toplantıda şehiriçi S plakalı servisçiler sürekli taşımalı eğitim araçlarından şikayetçi oldukları için emniyet sadece taşımalı eğitim araçlarına mı yaptırım uyguluyor. Korsan servisleri şikayet etmemize rağmen hiçbir işlem yapılmıyor” diyerek korsan servis araçlarına işlem yapılmasını istediler.

Milli Eğitim neden ihale yapmıyor?

Güçlendirme nedeniyle farklı okullara taşınarak saatleri değiştirilen taşımalı eğitim kapsamında olan bir okulla ilgili ihale yapıldığı 6 okulda ise ihale yapılmadığını belirten Servis araçları, komisyonda okul müdürleri olmasına rağmen Devletin ücretsiz taşıtılması gereken öğrencilerin halk otobüsleri ve özel servislerle taşınmasına göz yumduğu da iddialar arasında yer aldı.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın korsan servis araçları ve ihalesi yapılmayan okullar sorununu çözmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim