Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Siber Vatan 0’dan 1’e Hackathon Yarışması’na jüri üyesi olarak katılım sağladı.

Siber Vatan 0’dan 1’e Hackathon Yarışmasında Ajans Yönetim Kurulu Üyesi ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkanı Metin Demir, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aykut Şarkgüneşi ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdür Hamza Eryiğit jüri üyesi olarak yer alarak takımların projelerini değerlendirdiler.

Zonguldak Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir yaptığı konuşmada; “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlar ile Batı Karadeniz Bölge Planına uyumlu şekilde ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması, teknoloji odaklı girişimciliğin geliştirilmesi ve genç istihdamının arttırılması amacıyla Siber Vatan Programı geliştirildi.

Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Dili Eğitim Programına dahil olan Zonguldak’ta lise düzeyinde eğitim gören gençlere, geleceğin mesleği olan ve aynı zamanda tüm mesleklerin geleceği ile ilişkili olan yazılım ile ilgili farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları yapılmakta bu gençler arasından yazılım konusunda ilgili ve yetenekli olan öğrencilere yaklaşık 6 ay boyunca toplam 120 saat teknik eğitimler verildi. 

Teknik eğitimlerin sonunda öğrencilerin edindikleri bilgileri bir ürün ve/veya hizmete dönüştürülmesini ve bu şekilde öğrencilerin yeni yazılım geliştirilmesi ve yeni teknoloji üretimi konularında teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Merkez Hizmet Binasında Siber Vatan 0’dan 1’e Hackhaton Yarışması yapıldı.

Gençler ortaöğretim düzeyinde genelde iyi maaşlı bir iş için uygun bir lise ve uygun bir üniversite bulmanın peşine gidiyorlar. Günün sonunda, zamanı geldiğinde iyi bir işe sahip olabilirsiniz ama buna hemen razı olmayın. Kendi işinizi kurmak, kendi işinizin patronu olmak, insanların iş sahibi olmasına vesile olabilmek çok keyifli bir duygudur. Sonuna kadar kendi işinizi kurmak için direnin. En kötü ihtimalle bir arkadaşınızın yanında devam edersiniz. Bugün de muhteşem projeler duyduk. Bundan sonraki süreçte de kalkınma ajansımızın destekleriyle yeni, pırıl pırıl projelerle bir araya gelmeyi diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından program sertifika dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim