MHP MYK Üyesi ve Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Murat Kotra, MHP’ye verilen oyların boşa gittiği şeklinde algı oluşturmaya çalışanlara sert tepki göstererek “Sen halt etmişsin, sen çocukları bile kandıramazsın. MHP’ye verile her oy, Türk Milletinin sinesine gidiyor, MHP’ye verilen her oy PKK’nın kafasına füze olarak gidiyor.” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Başkanları ve muhtarlara yönelik kahvaltı programı düzenledi. 
MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltı programında, MHP MYK Üyesi ve Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Murat Kotra, STK Başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile buluştu. 
Programa, MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Kdz. Ereğli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Odası Başkanı Mehmet Azman, Kdz. Ereğli Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Erbirlik Karayolu Yük Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Seçkin Turhan, çok sayıda mahalle ve köy muhtarı, MHP Kdz. Ereğli ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları temsilcileri ve partililer katılım sağladı. 
Kahvaltı programında konuşan MHP Zonguldak Milletvekili Adayı Murat Kotra hakkında Zonguldaklı olmadığı ve MHP’ye verilen oyların boşa gideceği yönündeki söylemlere tepki gösterdi. Kotra konuşmasında, “Ben Giresunlu olsam, Giresunluyum derim bu söylentilerin neden yapıldığını çok iyi biliyorum ama ben Ereğliliyim, Hasbeylerliyim” dedi. 
Kotra konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Siyasiler millet bankasından 5 yıllık kredi isterler. O bankanın sahipleri burada sokakta milletimiz. Biz Alaplı’dan, Devrek’e kadar milletimizden, Zonguldaklıdan 5 yıllık hizmet etmek için kredi istiyoruz. Mikrofonu eline alıp, çok süslü konuşan siyasetçiler görmüşsünüzdür. Beni asla onlarla karıştırmayın, ben 5 yıl sizlerle beraber olacağım. Ankara’ya geldiğinizde kapımız size açık olacak ama şunu iyi bilin, siz bir gelseniz ben 100 geleceğim onu açık açık söyleyeyim. Türkiye’nin çağ atlamasına Zonguldak’ın ayak uydurmasını istiyoruz. Zonguldak artık zincirlerini kırsın ve üzerinde ki hantal yapıdan kurtulsun istiyoruz. Zonguldak sahipsiz bir şehir diyorlar ben bunu ret ediyorum, Zonguldak’ın sahipleri burada. Zonguldak’ın sorunlarını mecliste anlatacak güçlü bir sese ihtiyacı var, o ses benim. Ben aman o kırılırmış, ama o darılırmış diye siyaset yapmam, işini yapmayanlar kırılsın, hiç umurumda değil, işini yapanında başımızın üzerinde yeri var. Popülist siyaset yapıyormuşum. Dedim ki Erdemir işçi alıyor, Allah için Zonguldak çocuğunu alın. Hiç mi Ereğli’de, Alaplı’da, Devrek’te, Gökçebey’de, Çaycuma’da, Kilimli’de, Kozlu’da bizim işsiz gençlerimiz yok dedim. Ereğli Demir Çelik’in tozunu, dumanını bu insanlar yutuyor, Ereğlili, Zonguldaklı yutuyor. Bizde bu imkanlardan bizim gençlerimiz faydalansın istiyoruz. Bunu söylemek kötü mü bana düşman oluyorsunuz. Filyos’ta 11 bin kişi çalışıyor, 9 bini Zonguldak dışından geldi. Diyorlar ki ‘denizin altında kaynak yapacak dalgıç mı varmış, ayır beş yüz kişiyi, sonra Zonguldak’ta beyaz yaka problemi varmış bir beş yüz kişiyi daha ayır’ iyi de hemşerim bu 8 bin kişiye ne diyeceğiz. TTK işçi alacak, biz diyoruz ki havza sınırları içerisinde alınsın. Murat Kotra oluyor, popülist siyasetçi. Vallahi sizin popülist siyaset dediğinize ben hiç kusura bakmasınlar, Zonguldaklının hakkını korumak diyorum. Ben Zonguldak ve Zonguldaklının hakkını koruyacağım. Son 15 gündür başladılar; Giresunlu, Sinoplu. Ben Giresunlu olsam gurur duyarak, Giresunluyum derim. Sinoplu olsam gurur duyarak Sinopluyum derim. Niye söylediğinizi çok iyi biliyorum ama ben Ereğliliyim ben Hasbeylerliyim. Birde bu çıktı son zamanlarda, MHP’ye verilen her oyun CHP’ye gittiğini söylüyorlar. Boşa gidiyormuş, MHP’ye verilen oylar. Sen halt etmişsin, sen çocukları bile kandıramazsın. MHP’ye verile her oy, Türk Milletinin sinesine gidiyor, MHP’ye verilen her oy PKK’nın kafasına füze olarak gidiyor. Biraz ahlaklı olun. Biraz düzgün olun, bizleri de daha fazla konuşturmayın. MHP oylarınıza talip, Murat kardeşiniz oylarınıza talip. Kapı kapı geziyoruz. Kendi Genel Başkanımıza nasıl gurur duyarak oy istiyorsak, Cumhurbaşkanı Adayımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da aynı gururla oy istiyoruz. Kahvaltımıza katılarak şeref verdiniz, ayaklarınıza sağlık. Pazartesi günü milletvekili olarak da yanınızda olmak istiyorum.”
Program MHP Zonguldak Milletvekili Adayı Kotra’nın masa masa gezerek, katılım sağlayanlara teşekkür etmesi ile son buldu. 
MHP Zonguldak Milletvekili Adayı Murat Kotra partisinin ilçe Başkanı Rahman Demirtürk ve partililerle birlikte Uğur Mumcu Caddesi, İbrahim Efe, Erdemir Caddesi ve ilçe merkezindeki esnafları gezerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP’ye oy istedi.

Editör: TE Bilisim