DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Umut Metin, 2002-2023 eğitim öğretim öncesi depreme dayaksız olduğu ileri sürülerek Yayla orta Okulu’nun yıkılmak istenmesine tepki gösterirken, milletvekillerinin türlü oyunlar içinde olduğunu söyledi.

Metin yaptığı açıklamada, “Türlü oyunlarla birilerinin menfaati için Zonguldak bürokrasisine baskı yapan milletvekilinden belediye başkanlarına kadar herkesi uyarıyorum. Şehrimizin menfaatine olmayan işler sizleri seçen vatandaşlara ihanettir.

Yapımı yıllardır bitmeyen devlet hastanesinin Zonguldak’ta yarattığı sorunlar ardı arkası kesilmiyor. Hükümetin temsilcileri Zonguldak’a ihanet etmeye devam ediyorlar. Hastanenin proje aşamasından yapımına kadar hata silsilesinin devam etmesi vatandaşlarımızı mağduriyete uğratıyor. Tarihi Yayla Ortaokulunun eğitim yılının başlamasına az bir süre kala depreme dayanıksız diyerek yıkım girişimleri öğrencilerin eğitim hayatını olumsuz etkileyeceği aşikârdır. Sabahçı öğlenci olarak devam edecek okulların bir an evvel sayıların azaltılmasına ve eğitim standartlarına uygun olarak devam edilmesi gerektiği gün gibi ortadadır.

Zonguldak’ta ne yazık ki eğitim yuvaları her yönden hatalı devam etmektedir. Otopark için Kız meslek lisesini yıkamadınız da Yayla Ortaokuluna mı göz diktiniz? Okul olarak yapılan hala faaliyete geçmeyen Mantolaması rüzgârda sökülen okullar ve mithatpaşa ortaokulunun yıkılarak 3 yıldır bitirilememesi hükümet yetkililerin beceriksizliğinden kaynaklanmaktadır. Türlü oyunlarla birilerinin menfaati için Zonguldak bürokrasisine baskı yapan milletvekilinden belediye başkanlarına kadar herkesi uyarıyorum. Şehrimizin menfaatine olmayan işler sizleri seçen vatandaşlara ihanettir. Bir çağrımda onurlu devletini seven bürokratlarımızın herhangi bir baskıya maruz kalsa bile bilim ve akıldan uzak önerilere göz yummasıdır. DEVA Partisi ve Zonguldak halkı sizlerin yanındadır. Elbette ki güzel günler yakındır. Zonguldaklı vatandaşlarımız sizler merak etmeyin. En yakın seçimde gelenekleriyle, mimarisiyle, yaşam koşullarının yüksek ve refah seviyesi yükselmiş bir şehrimize kavuşacağız.

Editör: TE Bilisim