Cumhuriyet halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, bir hafta arayla Zonguldak’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in muğlak ifadeler kullandığını belirterek net bir vaatte bulunmadıklarını söyledi.

Çalışma Bakanı Bilgin, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) işçi alımı ve asgari ücretle ilgili yuvarlak cümleler kurduğunu belirten Başkan Uzun, “Dün kentimizi ziyarete gelen ve incelemelerde bulunan Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ‘in açıklamaları haliyle heyecan yarattı. Aslında kendisine aktarılan sorunlar ve sorulan sorulara verdiği cevaplar hep muğlak ifadelerdi, net bir vaatte bulunmadı . TTK’ya işçi alımı ve asgari ücret ile ilgili yuvarlak cümleler kurdu” dedi.

Maden şehidi çocuklarının istihdamı…

Çalışma Bakanı Bilgin’in maden şehitleri yakınlarının kamuda istihdamına yönelik öneriyi meclise getirecek olmasının sevindirici olduğunu belirten Ebru Uzun yaptığı açıklamada, “Ama maden şehidi çocuklarının istihdam edilmesi konusunda gerekli öneriyi meclise sunacağını söylemesi hepimizi sevindiren bir açıklama olmuştur. Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda çok mücadele vermiştik, Milletvekillerimiz defalarca mecliste dile getirmişlerdi, partimizce hazırlanan yasa tasarısı iktidar mensupları tarafından reddedilmişti. Geç de olsa bu hatadan dönülmesi bizleri mutlu etmiştir.

Sayın Bakan geldi sıkıntıları yerinde  gördü, maden işçisinin gözlerine baktı ve gitti. Umudumuz döndükten sonra TTK’ya işçi alımı konusunda olumlu gelişmelerin yaşanmasıdır”

 Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun kenti ziyaretinin hüsran olduğunu ifade eden Uzun, “Geçtiğimiz hafta şehrimize  gelen Gençlik ve Spor Bakanı ziyareti sonrası hüsrana uğrayan Zonguldak, umuyoruz aynı hüsrana uğramaz. Yıllardır stat müjdesi beleyen halkımız yine yıllardır olduğu gibi yer bakıyoruz açıklamasıyla avutulmaya çalışıldı.Sayın Gençlik ve Spor Bakanı’nın niye geldiği ise anlaşılamadı!! Sayın yetkililer lütfen bakmak için değil, görmek için sorun çözmek için gelin. Zonguldak eli böğründe sizden müjdeler bekliyor!” dedi.

Editör: TE Bilisim