Genel Maden işçileri Sendikası Genel başkanı Ahmet Demirci Ankara’da yaptıkları ziyaretler ile ilgili konuştu. Başkan Demirci Ankara’da ziyaretlerde vekillerden Zonguldak için bir arada davranmalarını istediklerini söylerken, Enerji Bakanı ile de 1500 işçi alımı ile ilgili yaptıkları istişarelerden söz etti. Başkan Demirci yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Zonguldakımız için gereken mücadeleyi vermelerini istedik.”
“Geçtiğimiz hafta itibari ile Yönetim kurulumuz ile birlikte yeni seçilen Zonguldak vekilimize ve Enerji Bakanımıza ziyaretlerde bulunduk. Kendilerine hayırlı olsun temennilerini ilettik. İlk olarak kendi milletvekillerimiz ile görüştük. Hepsine kurumumuzun durumunu, Zonguldak’ımızın durumunu anlatarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini rica ettik. İnşallah geçmiş dönemlerdeki hatalar yapılmaz diye kendilerinden rica ettik. Zonguldak için bir şey istenecekse beş tane vekil hep beraber bir olarak Zonguldakımız için gereken mücadeleyi vermelerini istedik. Yapılacak tartışmaları kendi içerisinde yapmalarını, Zonguldakımıza geldiğimiz zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını rica ettik. Tüm vekillerimizden Allah razı olsun, hepsi de bu şekilde beyanlarını ilettiler.”

“1500 kişinin alımı için gerekli çalışmalar en kısa zamanda başlayacak”
“Milletvekillerimizden sonra Sayın Enerji Bakanımızı ziyaret ettik. Sayın bakanımızdan randevu talep etmiştik ve sağ olsun randevu talebimizi kabul etti ve biz de kendisini ziyaret ettik. Ziyarette kendisine hayırlı olsun temennisinde bulunduk. Ve orada Sayın Bakanımız ile gerçekten güzel şeyler konuştuk. Öncelikle bizim için öncelikli olan Türkiye Taşkömürü kurumuna 1500 alımdır. Kendisi de zaten hemen o konudan bahsetti ve 1500 kişinin alımı için gerekli çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını söyledi. Bizlerde kendi taleplerimizi ilettik ve ayrıca Zonguldak’ın görünen durumundan da bahsettik. Zonguldak’a bağlı yerlerden ve Karabük Yenice, Bartın yöresinden işçinin alınmasını rica ettik. Sayın bakan nasıl olacak diye sordu ve biz de 2006 ve 2009 tarihinde Türkiye Taşkömürü kurumu na alınan işçilerde Bakanlar kurulu kararı vardır ve bu kurallar ile birlikte alınabiliyor diye kendisine ifade ettik. Sayın Bakan da genel müdürümüzle istişare edip, milletvekillerimiz ile istişare edip bu yönde adım atılacağını bize iletti.”

Editör: TE Bilisim