Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, AK Partili Meclis Üyesi Murat Uzun’un Kızılay eleştirisine katılmadığını söyledi.
Alan, “Murat beyin kendi görüşüdür, ben katılmıyorum, şu an gündem yapmakta bana göre yanlıştır. Şu an Kızılay A’den Z’ye vatandaşına yardım etmek amacıyla kurulmuş bir kuruluş. Bir kederin, bir acının, bir afetin yaşandığı her anlamda yardım eden, kendini ıspat etmiş bir kuruluş. Şu an Türk Kızılay’ının konuşulmasının bir faydası var mı?  

 

Murat Uzun ne demişti;

Türk Kızılay kurumunun alt iştiraki olan Kızılay Çadır Tekstil Anonim Şirketi, Türkiye’de ve uluslararası alanda, afetle ilgili kurumların afete müdahale planları doğrultusunda çadır üretimi yapan, son derece doğru bir yapılanmadır. Kızılay Çadır Tekstil A. Ş’nin işi gereği üretmiş olduğu çadırları, AHBAP ve farklı derneklere satmasında hiç bir sorun yoktur! Ama bunu normal zamanda, deprem olmadığı dönemde yapsaydı! Böylesine büyük asrın felaketi olarak tanımlanan afette, Kızılay’ın iştiraki olan bir şirketin, elindeki tüm çadır stokunun, Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde, devlet eli ile en hızlı şekilde depremzedelere ulaştırılması tartışılmayacak konu olsa gerek. Miktarın hiç önemide yok. Yapılan hem devletimizin, hem de Kızılay’ın itibarını zedeleyecek büyük bir hatadır. İyiye iyi, yanlışa yanlış demek gerekir. Bunu ahlaki, akılcı, yasal bir ticari faaliyet olarak anlatamazsınız. Hal böyleyken gönül bağım olan, ömrünü insanlığa yardım ve hizmete adamış, iyi niyetini asla tartışmayacağım Kızılay Genel Başkanı Dr Kerem Kınık’ın bu konudaki açıklamalarını doğru bulmuyorum. Yapılan yanlış olmuştur!

Editör: TE Bilisim