Ereğli’de delege seçimleri sonrası AK Partili bazı grupların ve kişilerin kahvaltılı bir organizasyonla bir araya gelerek Ereğli’de parti kanadında yaşanan sorunları tartışması kazan kaldırmak şeklinde yorumlanırken, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Ereğli’de İlçe Başkanı görevinin başındadır. Görevinde olduğu sürece ilçe başkanı ile ilgili isim konuşmak abesle iştigaldir. Oradaki arkadaşlar kendi aralarında istişare toplantısı düzenlemişlerdir, isimler üzerinden konuşma olmamıştır” dedi. 

Kdz. Ereğli’de AK Parti’liler kahvaltılı bir organizasyonla bir araya gelerek Ereğli’de partinin yaşadığı sorunlar, delege seçimleri ve belediyenin kaybedilmesi üzerine istişarelerde bulundular. Ereğli Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın da eleştirildiği toplantı ise Fatih Çakır’a alternatif bir ismin görüşüldüğü bir toplantı olarak kamuoyuna yansıdı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Ereğli’ye gelmesine rağmen Ereğli’de kaybedilen yerel seçimin sebeplerinin de tartışıldığı toplantıda, Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın istifa ederek ayrıldığı görevine tekrar atama ile gelmesi de eleştirildi. 

Ereğli’de seçim kaybetme nedenlerinin rapor haline getirilerek gerekirse Ankara’ya otobüslerle gidilip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılacağının kaydedildiği toplantı sonrası Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, yapılan toplantı hakkında bilgi aldığını ve partili arkadaşların kendi aralarında yaptıkları bir istişare toplantısı olduğunu kaydetti. 

Tosun konu ile ilgili olarak; 

“Partide daha önce görev almış ve şu anda görev alan bazı arkadaşlar kahvaltılı bir toplantı düzenlemişler. Oy kullanmaya gitmeden, oraya katılmadan, bunu delege seçimlerine atfetmenin anlamı yok. Onlar istişare toplantısı adı altında bir toplantı düzenlemişler. Bunun ilçe başkanı veya delege seçimleriyle bir ilgisi yok. 

Şu anda orada bir ilçe başkanı var. İlçe başkanı gider, görevinden ayrılır, ondan sonra ilçe başkanı ile ilgili konular gündeme gelir. Benim bildiğim kadarıyla o arkadaşlar istişare toplantısı adı altında bir kahvaltı düzenlemişler. Delege seçimlerine ve ilçe başkanına atfetmenin bir anlamı yok, öyle bir anlam çıkmaz oradan. Belki ilçe başkanı ile ilgili bir fikirleri vardır. 

O arkadaşlardan biriyle konuştum. İsimle ilgili bir durum yok, öyle bir şey söylemiyorlar. Hepsi partili arkadaşlarımız. Belki Ereğli’deki seçimle ilgili bir rahatsızlıkları vardı, onları kendi aralarında istişare etmişlerdir. İlçe başkanı görevindedir. Şu anda ilçe başkanı ile ilgili bir şey konuşmak abesle iştigaldir” dedi. 

Editör: TE Bilisim