Bülent Ecevit Üniversitesi Akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Faruk Çolak, Arş. Gör. Banu Ülkü Çakır, Zonguldak Jeopark yetkilileri, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi Biyoloji öğretmeni Fatih Eroğlu ile 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılımlarıyla, ‘Doğada Öğreniyoruz’ mottosuyla Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şube Müdürlüğü Göldağı Tabiat Parkı’nda doğa eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitimde, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi Biyoloji öğretmeni Fatih Eroğlu öğrencilere, canlıların çeşitliliği, ekosistem, çevre konuları hakkında, DKMP Zonguldak Şube Müdürü İdris Tetik ise kurumun görevleri ve sorumlulukları, alanın biyolojik çeşitliliği ile alakalı bilgileri, doğa yürüyüşü esnasında aktardı. Alanda kurulan fotokapanlardan alınan görüntüler öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Bülent Ecevit Üniversitesi Akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Faruk Çolak ve Arş. Gör. Banu Ülkü Çakır, küçük memelilerin incelenmesi ile alakalı bilgiler aktardılar. Sherman tipi kapanlar kullanılarak yakalanan sarı boyunlu ve kırmızı sırtlı orman fare türlerine ait bireyler incelediler.

Prof. Dr. Muhammet Ören ve Arş. Gör. Dr. Ayşe Dilek Unan ise orman ekosistemlerinin önemi ve Batı Karadeniz orman vejetasyonu hakkında bilgiler aktardılar. Ardından tohumlu ve tohumsuz bitki örnekleri arazide inceleyerek, özellikle kibritotları, atkuyrukları ve eğrelti takımlarının taş kömürü oluşumundaki rollerinden bahsettiler.

Editör: TE Bilisim