Zonguldak Kent İmar Revizyon çalışması Alaborina Restaurant’ta düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Zonguldak’ın 50-100 yıllık imar planlarını oluşturmak istediklerini belirten Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, sırf yaşam alanları olmadığı için doğup büyüdüğü Yeşil mahalleden ayrılarak Kozlu’ya taşınmak zorunda kaldığını anlattı.

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, “Zonguldaklıyım diyen herkesin memnun kalmadığı bir planlama içerisinde yaşıyoruz. 1958 Yılında başlayan bir Havzayi Fahmiye gibi bir sorunumuz var. 1986 yılında sorunlar kısmen giderilmeye çalışılmış ancak istenen seviyeye getirilememiş. 2018 Yılında çıkarılan Taşkömürü Havzasındaki Taşınmaz Malların İktisabına yönelik bir kanun çıkarıldı. Çıkaran, emeğe geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

 Zonguldak’ın 50-100 yılını planlamak için bir plan yapmak zorundayız.  Şehri planlayarak bir anayasa kitapçığı hazırlamak istiyoruz. Nüfus yoğunluğu nerede olacak, parklar nerede olacak, yerleşim alanları nerede olacak bunun kararını vereceğiz.

Bu gün başıma gelen bir olayı anlatayım. Sosyal medyada anılarınızı hatırlatıyor. 2016 Yılında eşim ve çocuklarımı çekmişim. 37 yıl Aile apartmanında yaşadık, malum siyasetçi olduğumuz için eve geç geliyoruz. Çocuklarımızın oynayacağı alanlar yok, aracınızı park edecek alanınız yok. Sırf bu nedenlerle 37 yıldır yaşadığım mahallemdem Zonguldak’ın parlayan yıldızı, Ali abimin ilçesi Kozlu’ya taşındım” dedi.

Editör: TE Bilisim