Milliyetçi Hareket Partisi (MHP Eski il Başkanı Metin Soydaş, MHP MYK Üyesi Murat Kotra’nın son günlerdeki açıklamalarını değerlendirirken, Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş’de yapılacak sendikal örgütlenmeyi dönemin MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ın oğlu ve akrabalarını işe yerleştirme karşılığı sattığını iddia ederken, Rödevans işletmelerine verilen desteğin samimi olmadığını söyledi.

Sosyal medya hesabında MHP MYK Üyesi Murat Kotra’yı eleştiren eski İl başkanı Metin Soydaş, “Sayın Kotra bugüne kadar nerdeydin? Ne bekliyordun bugün bu açıklamayı yaptın, 3 maymunu oynama. Eren holdingdeki sendikal mücadele de işçileri istifa ettiren senin arkadaşın H.A Zonguldak halkı bu sahte açıklamalara prim vermeyecektir. Yüreğin varsa Sinan Ateş için başsağlığı mesajı yayınlarsın” dedi.

Santralde sendikal mücadeleyi engelleme karşılığı oğlunu işe soktu

MHP eski İl Başkanı ve Milletvekili adayı Hamdi Ayan’ın Eren Enerji’de çalışan işçilerin sendikal örgütlenme çalışmalarını engellendiğini karşılığında oğlu ve akrabalarını işe aldırdığını belirten Soydaş, “Senin arkadaşın dostun H.A santral sendikayı engelleme karşılığı kaç kişiyi işe soktu santralle başta oğlu ve akrabalarını Eren holding yöneticileri ile aynı masada yemek yiyorsunuz bugün kalkmış eleştiriyorsunuz. Rödavanslı sahalara destek veriyoruz diyorsunuz yapmanız gereken ithal kömüre teşvifi kaldırıp yerli kömüre destek vermek Çevre müdürü görevini yapmıyor diyorsun ittifak ortağı olarak gücün varsa siz gereğini yapım Senin yaptığın düpe düz oy avcılığı” dedi.

Editör: TE Bilisim