Eskişehir Valisi, bira festivaline yasak getirdi, AKP’li Bektaş karşı çıkanlara ‘yobaz’ dedi…

Alkole karşı duruşu bilinen AK Parti iktidarında Zonguldak Eski Valisi, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız kentte yapılacak festival etkinlerini alkol satışı nedeniyle iptal ederken, Zonguldak’ta AK Partili Belediye Başkanı Ali Bektaş, reşit olmayan gençlere bira satışının yapılacağı festivale karşı çıkanlara “yobaz” demişti.

İçkili yerlere yasak getiren, alkol satışına karşı sert tavır sergileyen AK Parti hükümetinde Eskişehir Valisi kentte yapılacak olan Anadolu Fest etkinliklerini kontrolsüz alkol satışı nedeniyle yasaklarken, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Kozlu ilçesinde gece geç saatlere kadar açık alanda, reşit olmayan gençlere alkol satışı yapılacak olan bira festivaline izin verdi.

Vali Ayyıldız: Ben görevde olduğum sürece alkollü festivale asla izin vermem

Zonguldak Eski Valisi Erol Ayyıldız, "Ben yasakçı bir vali değilim. Bu festivalde 10 bin adet bira dağıtılacak. Bu biralar içildikten sonra ne olacak. Bu görevde olduğum sürece asla izin vermem" derken, Zonguldak’ta geçtiğimiz yılda tartışmalara neden olan reşit olmayan gençlere alkol satışı yapıldığı için eleştirilere neden olan Kozlu Müzik Festivali’nde bu yılda alkol satışı yapılacak olması AK Parti tabanında ciddi rahatsızlıklara neden oldu.

AKP’li Başkan, alkol satışını eleştirenlere “Yobaz” dedi…

Alkol satışı yapan Tekel büfeler yasa gereği saat 22.00’de alkol satışı yasaklanmasına karşın 'görevi kötüye kullanmak, kamuyu zarara uğratmak' suçlarından dolayı yargılandığı için CHP'den Ak Parti'ye geçen Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, 28-31 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek müzik ve bira festivali için yapılan alkol eleştirilerine "Bizim kimsenin yaşam tarzına karışmaya hakkımız yok. Özgür bir ülkede yaşıyoruz. Bunlar öküz altında buzağı arayan insanlardır. Geçen sene bu etkinliği yaptık ve bir sıkıntı olmadı. Bu muhabbetler tamamen siyasal, bu muhabbeti çıkaran insan belki de her akşam içiyordur. Laf olsun diye, konuşuyorlar. Bu memlekette bazı kafalar var, sağın da yobazı var solun da yobazı var. Bunların ikisine de ne yaparsanız yapın beğendiremezsiniz. Yobazlar çok tehlikeli insanlardır" şeklinde cevap vermişti.

Editör: TE Bilisim