MHP Eski İl Başkanı Metin Soydaş, aylardır Özel Halk Otobüsleri hizmetinin verilmemesini eleştirirken, “Kamu hizmetinin mazereti olmaz. Halkta, esnafta mağdur’ dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın Belediye olarak araç kiralayarak yada satın alarak Özel Halk Otobüsleri taşımacılığı hizmeti yapması gerektiğini belirten Soydaş, “Aylardır Zonguldak Merkez ilçemizde halk otobüsleri hizmet vermiyor. Şehirimizde şuan sadece belli saatlere kadar dolmuşlar ile taşımacılık yapılıyor.

Belediye otobüsleri olmadığı için Zonguldak halkımız ve dolaylı yoldan esnafımız bile mağdur; Çünkü vatandaşlarımız dolmuşlar belli bir saatte kadar olduğu için bir yerden bir yere gitmek için taksiye binmesi gerekiyor bu yüzdende çarşıda durmak yerine son dolmuşla evlerine çıkmak zorunda kalıyor.

Aylardır Belediye otobüsü gibi asli görevini yerine getiremeyen belediyenin adı Zonguldak Belediyesi.

Bir an önce Zonguldak belediyesi ihale usulü ile yapmak yerine belediyeye ait araçları kiralayarak yada satın alarak özel halk otobüsü taşımacılığını yapması gerekmektedir, Zonguldak halkımızın beklentisi bu şekildedi” dedi.

Editör: TE Bilisim