İş insanı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı İsmail Ofluoğlu, ‘Hop dedik Ayhan’ın ‘ilham veren Öyküler’ söyleşisinde zorluklarla geçen çocukluk yıllarını anlattı.
Zonguldak TSO, ZONSİAD ve Zonguldak Valiliği himayelerinden düzenlenen 1. Zonguldak Genel ticaret Fuarında TGRT Ana Haber Sunucu Mehmet Aydın ve ünlü Radyocu Hop Dedik Ayhan’ın sunduğu ‘İlham Veren Öyküler” programına konuk olan Of-Kar Madencilik şirketi sahibi İsmail Ofluoğlu, çocukluk yıllarında ticaret hayatına nasıl başladığını anlattı.
Emekli işçi bir babanın 8 çocuğundan biri olduğunu ve ilk ticaretini pazaryerlerinde su satarak yaptığını anlatan Ofluoğlu, daha sonra simit satmak için çalılar arasında salyangoz toplandığını anlattı.
Büyük ilgi gören yaşam hikayesinden kesitler anlatan İsmail Ofluoğlu, “İşçi emeklisi babanın bir babanın 8 çocuğundan 7 numarasıydım. Para kazanmam lazım. Maç var, simit satacağım ama param yok. Veresiye de vermezler. Sabahın 04.30’da çalı diplerini gezerek salyangoz toplardım. Topladığım salyangozları Kilimli’de balıkçıya satardım. Karşıdaki fırında geçip simit alıp simit satardım. Bir merdivenin altında 8-10 tane boyacı gördüm. Aman Allah’ın boyamaya yetiştiremiyorlar. Bende tabi şimşek çaktı. Yemekleri abimlere teslim ettim. Kilimli’den Karadon’a koşarak gittim, eniştemin kardeşi vardı benim yaşıt, ondan ayakkabı sandığını aldım. Uzun bir süre boyacıda devam ettim” dedi.

 

Editör: TE Bilisim