Zonguldak Valiliğinde Vali Erdoğan Bektaş tarafından basın toplantısı düzenleniyor. Vali Bektaş’ın Corona virüs ile mücadele ve sokağa çıkma yasağı kapsamında önemli açıklamalar bekleniyor. Toplantı devam ediyor.  Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 30 Büyükşehir ve Zonguldak sınırlamasının 15 gün olduğunu belirterek "Yapılan toplantılar ve görüşmeler sonucu vakalar durağanlaşmaya başladı.

Türkiye genelinde alınacak kararlara da dikkat edeceğiz. Kendi aldığımız kararlar olacak. İlçe geçişleri ve  pazar yerlerinin kapalı olması bizi olumlu etkiledi. Bu kararların olumsuz etkileri de sürüyor. Pazarcı arkadaşları zorluyor bu durum. Pazarların kurulmaması fırsatçı esnafa fırsat tanıdı.  Parakende sektöründe bazı işyerlerinde haksız fiyat artışları görüyoruz. Bunları tespit ediyoruz. 

Sürekli kontrol ediyoruz. Bakanlığa tutanakları iletiliyoruz eninde sonunda onlara ceza gelecek. Önümüzdeki Cuma günü Ramazan başlıyor. Ramazanın başlamasıyla pazarları açamayız. 1 hafta daha pazarlar kapalı kalacak. 1 haftadan sonra rakamlara bakacağız ve pazarları ona göre açacağız.

Tekel bayilerin saat 22.00 da kapatılması ile ilgili kararımıza devam edeceğiz. Bir süre daha tekel bayiler saat 22.00 da kapanacak. Marketler bizi zorluyor, ama marketleri kapatmıyoruz. Hiç bir ilde kapatmıyoruz. Ama lütfen marketçiler ve vatandaşlar kurallara uysunlar. Yoksa gerekeni yapacağız" dedi. Devrek’te Alaplı’da bu rakamlar patlamadı.Şimdilik iyi bir yerdeyiz. Her geçen gün dikkat etmeliyiz.İyiye gittikçe okulları,dükkanlarımızı açıcağız.

Bu tedbirleri erken almazsak günler ertelenir fatura kabarır. Bütün marketler 22.00’da kapanacak.Paza günü 24.00’dan Pazartesi sabahı 07.00’a kadar kapalı olacak. 567 pozitif rakamdan 137 tanesi sağlıkçı sağlıkçılarımız kendini koruyamadılar.İkili ilişkilerini koruyamayıp birbirlerine bulaştırdılar.Sağlıkçalarımıza misafirhane ayarladık ve misafirhanede kalıyorlar. Zonguldak hassas bir bölge. 4500 civarı izlediğimiz vaka var. Ve bunları zimmetledik muhtara öğretmene zimmetledik" dedi.

  

Editör: TE Bilisim