Zonguldak'ın en eski ve sembolü olan Ulu Cami'nin Vakıf Yönetimi öyle bir karara imza attı ki, Zonguldak gündemine bomba gibi düştü.



 



Zonguldak'ta yayın yapan İMZA Gazetesi'nin gündeme taşıdığı "Ulu Cami Vakfı'ndan Kur'an Kursuna Engel" haberi ile Vakıf Yönetimi'nin tutumu Zonguldak'ta manevi değerlerine sahip çıkan herkes tarafından tepkiyle karşılandı.



 



Ticarete VAR, Kur'an Kursuna YOK...



Eski Müftülük binasının yer aldığı Ulu Cami Üstündeki büroların Müftülük yetkililerince "Kur'an Kursu açılması" talebini kabul etmeyen Ulu Cami Vakfı bu alanı ticari bürolara çevirdi.



Ulu Cami Vakfı adını kullanarak kuruluş amacına uygun olmayan, ticari faaliyeti gözeterek karar alan Vakıf Yöneticilerinin Cami'yi Ticaretle bağdaştırması Zonguldak'ta tepkilere neden oldu.



 



Ulu Cami Vakfı adını değiştirsin...



Zonguldak Merkezi'nde Kur'an Kursu eksikliğinin yaşandığını belirten bir çok esnaf ve vatandaş Ulu Cami Vakıf Yönetimi'ne tepki göstererek aldıkları bu karardan vazgeçmeleri gerektiğini belirtirken, "Ulu Cami'nin altı dükkan, üstü de ticari büro yapılmak isteniyor. Vakıf Yönetimi "Ulu Cami Vakfı" ismini değiştirip ticari bir ünvan alsın. Ulu Cami adını kullanmasınlar. Zonguldak Merkez'de çocuklarımızı gönderebileceğimiz bir Kur'an Kursu istiyoruz. Vakıf Yöneticilerinden de manevi değerlerimize sahip çıkmasını ve saygı duymalarını istiyoruz" dediler.



 



Ticari bürolar derhal boşaltılmalı...



Müftülük yetkililerin "Bu alanı Kur'an Kursu" yapalım önerisine rağmen alanı Ticari bürolara dönüştüren Ulu Cami Vakfı'na ilk tepkiyi gösteren MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz'da "Caminin üstündeki bürolar derhal boşaltılıp, buralar Kur’an kursu olarak hizmet vermelidir. Bunun vebali vardır. Bunun altından kalkamazlar, hesabını veremezler” dedi.



Zonguldak adına öneri de bulunan Salih Yılmaz, "Bu vakıf ve yönetimi mümkünse lağvedilmelidir.Yada şehre yapılacak protokol camisinden sonra Ulu Cami yıkılmalı,yerine altı dükkan,üstü büro olmayan tam anlamıyla manevi hizmet verecek yatılı yada yatılı olmayan Kur’an kursu inşa edilmelidir"



cami1
Editör: TE Bilisim