İlçenin önde gelen bazı iş insanları ile birlikte, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş'in de ortağı olduğu Ereğli Birleşim AŞ'nin, borçları nedeniyle TMSF tarafından el konulan Özborsan şirketini 16 milyon 500 bin liraya taksitle satın aldığı öğrenildi.

Hasan Özdemir'e ait olan Özborsan Boru Profil fabrikasının 20 bin metrekare kapalı alanı bulunurken, sadece fabrika içinde bulunan makine ve ekipmanlarının değeri ise Ereğli Birleşim AŞ tarafından 5 milyon liraya satıldığı ileri sürüldü.


1969 yılında kurulan ve TMSF el koymadan önce yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayan Özborsan Boru Profil Fabrikası, 2005 yılında Amerika ve İngiltere'ye 60 milyon dolarlık ihracat yapmış.


Tempo Gazetesi'ne konuşan Özborsan Boru Profil Fabrikası sahiplerinden Hasan Özdemir, TMSF'nin satış kararı sonrası fabrikayı kendi almak istediğini, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş'le fabrikayı almamaları konusunda konuştuğunu fakat, Başkan Keleş'i ikna edemediğini belirterek, "Arslan Keleş ile görüştüm. Fabrikamı yine alacaktım. Yanıma ortaklar da bulmuştum. Ancak Arslan Keleş’i ikna edemedim. TSO Başkanı olarak üyesi olduğum halde icralık malımı TMSF'den satın aldılar. Baktığınızda her şey yasal. Değerinin altında malımı aldılar” dedi.


BİRLEŞİM A.Ş HAKKINDA ŞOK İDDİA

İlçenin önde gelen bazı iş insanları tarafından kurulan ve Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş'in de ortağı olduğu Birleşim AŞ'nin, zor duruma düşen, iflas eden esnaf ve sanayicilerin icralık olan taşınmazları takip ederek satın aldığı iddia ediliyor. Arslan Keleş'in TSO Başkanı sıfatıyla, zor durumda olan üyelerine destek olmak, sorunlarına çözüm bulmak yerine rant peşinde koşması ise tepkilere neden olurken, bu davranışı 'fırsatçılık' olarak yorumlanıyor.


ERDEMİR'DEN CÜRUF İŞİNİ DE İSTEMİŞLER

Diğer taraftan Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş ve ortaklarının, son zamanlarda gündemde olan Erdemir’in cüruf işine talip oldukları ileri sürülen konular arasında.

Editör: TE Bilisim