Fener halkındır platformu tarafından, dün TÜGVA’nın Fener’e talip olması nedeniyle eylem gerçekleştirildi.  Eylemde bulanan CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, bir açıklama yaparak, “Geçmişine saygı duyan, çocukluğuna, anılarına sahip çıkan değerli dostlar hepiniz hoş geldiniz.  Yeşile, doğaya, hayvanlara yani tüm çevreye sahip çıkma mücadelesini, biz, iyiliğe adanmış insanlar olarak yıllardır veriyoruz. O nedenle sadece Fener mahallesi değil, ülkemizin, dünyamızın hatta gezegenimizin tüm değerlerine sahip çıkmak durumundayız ”dedi. 

Deniz, “Bugün benzer bir mücadeleyi vermek için burada toplandık. Fener'deki bir bölgenin “TÜGVA” ya verileceği haberi üzerine, başta Fener Mahallesi sakinleri olmak üzere Zonguldaklı vatandaşlarımız bir komite kurdu. Bu komiteye bende gerek toplantılarına katılarak, gerek sosyal medya mecralarından konuyu duyurarak destek verdim. Çünkü bizler tehlikeli gidişatı gördük.

Daha geçen hafta TTK Müdürümüzle telefonla görüşmüş ve kendisinden rica etmiştim..  TÜGVA gibi bir siyasi partinin arka bahçesi olmuş bir derneğe Zonguldak'la yakından uzaktan bir ilgisi olmayan bir derneğe ‘lütfen' ortak yaşam alanlarımızı tahsis etmeyin demiştim.  Önce halkımızın iradesine bakalım , hep birlikte oturalım, yüz yüze gelelim, konuşalım. Aman ha sakın tahsis yapmayın demiştim.. Hangi süreçte olduğumuzu sorduğumda. Kendisi daha değerlendirme sürecinde olduklarını söylemişti..

Ancak bugün itibariyle bazı olumsuz gelişmeler var. Burada bunları sizinle paylaşmak durumundayım. Ben sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ nin bir milletvekili olarak değil, tüm Zonguldak halkının vekili olarak, Fener mahallesinin, Zonguldak’ın yaşayan bir sakini olarakta buradayım. 

TTK yönetimi, benim beşikte dahi buraya getirilip, ailecek gezdiğimiz, Zonguldaklının hatıralarına, çocukluğumuza ait olan, bu alanı, dün itibariyle, alelacele TÜGVA' ya tahsis ettiğini açıkladı.

Tabi ki, bu haksız tahsise itiraz edeceğiz. Fener mahallesi Platformunun bugün getirdiği siyah çelengin anlamı buydu. Biraz sonra TTK Genel Müdürlüğü önüne siyah çelengimizi bıraktıkacağız.

En başında söylemiştik. Bu mücadele 10 yıllık  20 yıllık bir mücadele değil. Bu mücadele 1000 yıldır süren mücadele. Bugün biz bu mücadeleyi hangi noktaya getirirsek, yarın bizlerin çocukları, yeni jenerasyonlarımız oradan alıp bayrağı daha yukarı taşıyacak.”dedi.

Zonguldak halkı olarak ortak kararlar alacak ve bu kararları yedisinden yetmişine, aramızda bulunan herkesle birlikte uygulayacağız. 

Soruyoruz bu nadide alanın Zonguldak'la hiçbir ilgisi olmayan bir derneğin bu tahsisi istemesi burada çay, dondurma, tost satmak için mi?

TTK bu bulunduğumuz bu alanı TÜGVA'ya aylık yaklaşık olarak  3500 TL' ye tahsis edecekmiş.

Soruyorum;

Bir ihale yapıldı mı? Hayır yapılmadı.

Bu para TTK’ nın şu ana kadar  beyan ettiği zararını ortadan mı kaldırıyor ? Hayır

TTK yönetimine sesleniyorum, siz önce TTK'nın maden ocaklarının kapatılmasına engel olun.

Bugün burada Zonguldak’ın bu kaderini değiştirmek adına bugün hep birlikte çok büyük bir adım attık. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Hepsinden önce Zonguldaklı bir genç olarak teşekkür ediyorum. Sağolun varolun diyorum. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz diyorum.

Bu noktada  bazı kulakların duyması için özellikle söylüyorum. TTK'nın gayrimenkullerini hiç kimseye, hiçbir derneğe, hiçbir kuruma, hiçbir partiye peşkeş çektirmeyeceğiz. 55 bin kişilik isçi sayısını 6500' e de indirmiş olsalarda, bir kişi bile kalsak da bu gayrimenkulleri peşkeş çektirmeyeceğiz. Tekrar ayağa kalkacağız.

Son olarak bu konuyuda belirtmeden geçmeyelim. Bakın bugün Ortadoğu savaş içinde. Güneyimiz, Doğumuz savaş içinde. Tankımızı, topumuzu, tüfeğimizi, bütün savunma sanayimizi çelikle yapıyoruz. Taş kömürü olmadan bu çeliği üretme şansımız yok.

Biz herhangi bir ülkeyle sıkıntı yaşadığımızda, ki şu anda da yaşıyoruz. Bir savaş durumunda şu anda aldığımız fiyattan bir ülkeden bize kömür satacaklar mı? Hayır satmayacaklar. Peki kapanmış bir TTK' nın ocaklarına girecek işçi bulabilecek miyiz? Hayır. Yetişmiş mühendis bulabilecek miyiz? Hayır. O galerilere tekrar girebilecek miyiz? Hayır. O nedenle TTK' yı kapatmak sadece Zonguldak’ ın geleceğine değil, Türkiye’ ye de ihanet etmektir. TTK’ nın  gayrimenkullerni peşkeş çekmek, siyasi ranta, talana kurban etmek, sadece Zonguldak ‘a değil Türkiye'ye ihanet etmektir diyorum. Sizlerin bu onurlu mücadelesini saygıyla selamlıyorum. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Sağolun varolun.

Editör: TE Bilisim