“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Günü” nedeniyle CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun bir açıklama yaparak ülkenin şiddet severler kulübüne dönüştüğünü söyledi.

15-40 yaş aralığında bir çok kadının hastalık ya da kazalar yerine tamamen şiddet nedeniyle yalandığı ve öldüğünü istatistik verilere de yansıdığını anlatan Uzun, “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçildi ,yasaların kime göre ,neye göre işlediği belli değil. İşlenen cinayetlerin ardından ifadesi alınıp salınan katiller , sosyal medyada gündeme oturtulup kamuoyu baskısı ile tutuklanıyor!” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un yaptığı açıklama şu şekilde;

 Kadınlar dünyanın  dört bir yanında erkekler tarafından öldürülmeye, dövülmeye, tecavüz edilmeye devam ediliyor .

Her 3 kadından ikisinin yaşamı boyunca dövüldüğünü, cinsel ilişkiye zorlandığını ya da taciz edildiğini ,kadın cinayeti kurbanlarının yüzde 70’inin erkek partnerleri tarafından öldürüldüğünü ,15-40 yaş arası birçok kadının bilimum hastalık ya da kazalar yerine tamamen cinsiyet kökenli şiddet nedeniyle ölmekte veya yaralanmakta olduğunu biliyor musunuz?

Elbette son yıllarda ne kadar artarak yaşandığını görüyorsunuz, okuyorsunuz. Günümüzde bu şiddet çok normalleşmeye ve sıradanlaşmaya başladı ülke kocaman bir “şiddet severler klubü”ne dönüştü.Her defasında lanetler ediyor bu son olsun diyoruz ama olmuyor.

Çünkü toplum olarak çoğunluğun eylemi ve söylemi uyuşmuyor .

Mesela bir kişi göz göre göre hırsızlık yapıyor sizin ve çoluk çocuğunuzun rızkına el koyuyor ama “alnı secdeye değiyor “diye hoş görülüyor ,değmezse sıkıntı büyük oluyor !!

Gün geçmiyor ,sözde “namus”uğruna cinayetler işleniyor ama her  gün  onlarca TV kanalında gündüz programlarında ki “aile olamamış aile “ilişkileri gözümüze sokuluyor!!

Yani büyük bir paradoks yaşıyoruz...

İstanbul Sözleşmesinden vazgeçildi ,yasaların kime göre ,neye göre işlediği belli değil !

İşlenen cinayetlerin ardından ifadesi alınıp salınan katiller , sosyal medyada gündeme oturtulup kamuoyu baskısı ile tutuklanıyor !!

Bugün “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Günü” bu konu üzerinde yazmak ,konuşmak , böyle bir gün ayırmak bile o kadar anlamsız ve korkunç ki .İnsanın en iblis halinden doğmuş bu günler !!!

İnsan’ı , kadın ve erkek olarak ayrımlamak ve değer farkı ortaya koymak  zayıf ,yetersiz,hastalıklı ,cahil bir aklın tutumudur ancak.

Kanunlar ,kurallar olmasa bile vicdanen doğruyu yanlışı ,iyiyi ve kötüyü ayırt edebilme yetisine ve gücüne sahip olduğumuz gün ;Her şey çok güzel olacak ..

Editör: TE Bilisim