Çaycuma’da annesinin sevgilisi tarafından tecavüze uğrayarak hayatını kaybeden 2 yaşındaki bebek öfkeyi de beraberinde getirdi. CHP Kadın Kolları Başkanı avukat Merve Kır, “Üzgünüz ve öfkeliyiz demekten bile artık utanıyorum” diyerek tepki gösterdi.
Kır, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; 
Bugün, Zonguldak’ta cinsel istismara maruz kalan 2 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Üzgünüz ve öfkeliyiz demekten bile artık utanıyorum. 
Ülkemizde çocuklara yönelik cinsel istismar olayları her geçen gün artıyor. Her olayda daha kötü ne olabilir ki diye hayret, öfke ve üzüntü karışımı duygular yaşarken bir sonraki olay çok daha kötü ayrıntılar ile önümüze gelmekte ve bu artık bizim de sabır sınırlarımızı zorlamaktadır. 
Çocuklar bizim en hassas noktamız, en dokunulmaz olan varlıklarımızdır. Çocukların haklarını amasız, fakatsız koruyacak adımların atılması için beklemeye tahammülümüz yok. Çocuk kavramını muğlaklaştıranlara, kadınların ve çocukların katillerine indirimli cezalar verilmesini normalleştirenlere inat bu ülkedeki her bir çocuğu koruyana kadar mücadele edeceğiz.
Çocuklara zarar verilmemesi, zarar verenlerin ise en ağır şekilde cezalandırılması için de hukuken tüm çabamızı ortaya koyacak ve bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız

 

Editör: TE Bilisim