İhtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Kızılay’ın depolarında çürümeye terk edilen yardım kolilerinin içler acısı görüntüleri ortaya çıktı.

Hakkındaki iddialar nedeniyle istifa ettirilen Aydın Ergenç’in ardından Kızılay Genel merkezi tarafından atanan Serap Elibol, kongre öncesi vatandaşlar tarafından bağışlanan yardım kolilerin bekletildiği depolarda inceleme yaparken, açılmamış yardım kolilerinin rutubet ve su içinde çürümeye terk edildiğini gözler önüne serdi.

Zonguldak Kızılay Şubesine yeni atanan Başkan Serap Elibol’un Kızılay deposundaki denetimi sırasında görünenler adeta şok etkisi yaratırken, konu ile açıklama yapan Serap Elibol ” Bizim mevcut depolarımızda birikmiş kalmış bir yığın giysi kolilerimiz var. Giysi kolilerimiz depomuzun hava şartlarından mütevellit, bazı durumlardan dolayı zarar görmemesi açısından temsilciliklerimizi aradık, temsilciliklerimiz geldi, onlara dağıtıyoruz. Dağıttıktan sonra da, elimizde kalanları da düzgün bir şekilde toparlamaya çalışacağız. Allah nasip ederse tekrar bize çalışmak, bu yolda yürümek nasip ederse depolarımızı çok daha düzgün bir hale getirmek için uğraşacağız. Şu anda mevcut depoların durumunu görüyorsunuz, daha önceden pek parlak bir durumu yoktu. Buradaki fazla elimizde bulunan giysilerin zarar ziyan görmemesi açısından, bir an önce ihtiyaç sahiplerine ulaşması açısından temsilciliklerimizi çağırdık. Şu anda onlar gerekli ihtiyaçlarını alıyorlar. Geride kalanları da düzgün bir şekilde depolayacağız. Burası rutubet, su akıyor, daha önce bir buraya geldiğimizde borulardan su akıyordu. Gerekli konuları buradaki şube müdürümüzle görüştük. Akan borular tamir ettirildi ama tekrar şu taraftan patlamış, sürekli su akıyor, ıslanıyor. Hem rutubet, hem havasız, hem ıslanmasından dolayı, bir de yer altı deposu olduğu için, farelerden kaynaklı olduğu için buradaki giysiler zarar görmüş. Biz de daha fazla zarar görmesin, ihtiyaç sahiplerine ulaşması için temsilciliklerimizi çağırdık. Onlara dağıtıyoruz. Bütün Zonguldak ili çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Kolileri saymak mümkün değil, o kadar karışık ki"

Editör: TE Bilisim