Zonguldak’ta aktif olarak faaliyet gösteren engelli dernekleri Zonguldak Engelliler Meclisi Başkanı Özcan Albas’ın çağrısı üzerine toplandı.

Kozlu Engelliler Derneği Sahil karşısında bulunan sosyal tesisinde toplanan Albas ve beraberindekiler yaklaşan seçim öncesinde istişarelerde bulundu.

Çatalağzı Engelliler Derneği Başkanı ve aynı zamanda Zonguldak Engelliler Meclisi Başkanı Özcan ALBAS, Yönetim kurulu üyesi Eren UZUN, TSD Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin ŞİRİN, Yönetim kurulu üyeleri Atilla KAYA, Hüsnü ÇAYLI, Şaziye ŞEN, Şeref KOCAELİ, Kozlu Engelliler Derneği Başkanı İsmail DİLBAZ, Yönetim kurulu üyesi Hanife SELCUK, Umut ve Yardımlaşma derneği başkanı Nurten KINAY, sekreteri Naime KARAİN, Yönetici, KOBDER Başkanı Arife DERELİ, yönetim kurulu üyeleri Hatice ÇEVİK, Olcay TOPUZ, Cemile SOYLU, Spastik Çocuklar derneği sekreteri Esin ERDOĞAN, Kilimli Engelliler Derneği yöneticisi Şermin Birdal, Çaydeğirmeni Engelliler Derneği Başkanı Sibel TOPLU, Engelliler Meclisi Ankara delegesi Nurcan AŞKAR, önceki dönem Merkez ilçe KACEP Başkan v. Leyla TEMİZ, Fatma KAYMAK, Basın mensubu Atanur ÖNER,  Kozlu Engelliler Derneği başkanı İsmail DİLBAZ ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde 2 saat süren bir toplantı yapıldı.

Toplantıda seçim sürecinde siyasi partilerin engellilerin temsilcisi derneklere olan ilgisiz tavrı öncelikli konuydu. Siyasi partilerin Zonguldak’ta ki engellileri temsil eden STK’lara karşı tavırları ile ilgili ortak hareket kararları tartışıldı. Diğer önemli konu ise engelli istihdamı için ortak çalışma yapılması üzerinde fikir birliğine varıldı.

Dernekleri daha aktif çalışma yapmak üzere birlikte hareket etme gereksinimi olduğu ve ilde her noktada temsil ve ortak projeler konusunda görüşmeler yapıldı.

Zonguldak Engelliler Meclisini oluşturan dernekler adına konuşan Meclis Başkanı Özcan Albas; “Zonguldak Engelliler Meclisi olarak Meclisimizde 16 derneğimiz olduğu, bu sayının daha da artacağı, ilimizde tüm engellilerimize ulaşmak ve sorunlarını çözmek istediğimizi kamuoyuna beyan ediyoruz. Derneklerimize destek değil de köstek olmak daha doğru tabirle ENGEL olmak gafletinde bulunan veya bulunma cüretini gösterenlere çok daha efektif bir şekilde tepkimizi göstereceğimizin bilinmesini isteriz. Bizler engellilerimizin haklarını savunan ihtiyaçlarına koşan ve bu işi hiçbir maddiyat beklentisi olmadan gönüllü olarak yapan gerektiğinde kendimizden zaman ve maddiyat sağlayan dernek başkanları ve yöneticileri olarak bizlere engel olanlara müsamaha göstermeyeceğimizi bildiriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim