Elcab Kablo çalışanlarından Kızılay’a kan desteği… Elcab Kablo çalışanlarından Kızılay’a kan desteği…

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit Filyos Belediyesinden çıkarılan 64 işçi için sosyal medyadan açıklama yaptı. AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit, “31 Mart yerel seçimlerinde CHP' ye geçen FİLYOS Belediyesi, 64 çalışan işçinin, iş akdini feshederek haksız yere (emekçiyi) işten çıkarılmaları trajik-komiktir”dedi.

Yiğit açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “31 Mart yerel seçimlerinde CHP' ye geçen FİLYOS Belediyesi, 64 çalışan işçinin, iş akdini feshederek haksız yere (emekçiyi) işten çıkarılmaları trajik-komiktir.
Borçsuz ve üstüne üstlük fazla vermiş olan bütçesi ile teslim edilmiş olan Filyos belediyesi, istese, bu çıkardıkları işçi için, daha sonraları hiçbir gelir bulamasa dahi, bırakılmış olan para ile 2 , 3 sene yattığı yerden maaşlarını ödeyebilirdi. Ama kolay yöntemi seçerek, kendi çevresine şirin görünmek uğruna bu haksızlığı yapmıştır.  Yaptılan kıyımdır, mobbingdir; Gidilen yol, doğru değildir. Yol yakınken bu yanlıştan dönülmeli! Haksız ve hukuksuz olarak işten çıkarılan emekçileri işe geri alın.
Bilindik bahanelerin, mesnetsiz yaklaşımların arkasına sığınmadan emekçi arkadaşlarımızı asıl işlerine döndürülsün. Bu kıyıma ve adaletsizliğe son verin”dedi.

Editör: Haber Merkezi