18 Haziran Ereğli'nin Düşman İşgalinden  kurtuluşunun 98’nci yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.Törene, Alaplı Kaymakamı ve Ereğli Kaymakam vekili Saim Eskioğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, CHP Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Ali Azar,AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Kumaş, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, ADD Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Arslan, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ,Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ereğli Kaymakam vekili Saim Eskioğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından Atatürk anıtına çelenk konulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayının ardından Ereğli’de bir bayramın daha yaşandığını ifade ederek,”Karadeniz Ereğli’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılını kutluyoruz. Milli birlik ve beraberlik ruhunu en zor günlerde hiç kaybetmeden ortaya koyan Karadeniz Ereğli halkı 98 yıl önce verilen mücadelede olduğu gibi her zaman her koşulda bu birlik ve beraberliğini üst düzeyde tutacaktır. Tarihi şereflerle dolu bu kentte yaşamaktan gurur duyan bizler; Nimet hocaları, Recep kehyaları şanlı tarihe imza atan ve bu savaşta şehit düşen büyüklerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Gelecek nesillerimiz böylesi büyük bir tarihe sahip olmaktan gurur duyacak ve bu şanlı tarihe Ereğli’mizde sahip çıkacaklardır.”dedi.

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından Ereğli Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından gösteri gerçekleştirildi. Törenin ardından törene katılanlar Atatürk Anıtı yanında bulunan Müdafa-yı Hukuk Cemiyeti büstlerine karanfil bırakarak dua ettiler. 

Editör: TE Bilisim