İmar yolsuzluklarıyla adı gündeme gelen Bakacakkadı Belediye Başkan Oktay Albuz’un rüşvet istediğini iddia eden Aycı Group İnşaat şirketi sahibi Serkan Aycı, belde de yaptığı inşaatların 5 kattan 4 kata indirildiğini söyledi.

Bakacakkadı Beldesinde yapılan miting alanında yaşadıklarını anlatan Serkan Aycı, “Konut alanını Otel’e dönüştürmek istedik. Fakat Belediye Başkanı Oktay Albuz, “Bakacakkadı’da seçimler 100 bin dolara mal oluyor. Bir cins değişikliği 100 bin dolar verirsen yaparız” dedi. Benden rüşvet istedi” diye konuştu.

Müteahhit Serkan Aycı, “Yerimizi otele çevirmek istedik. Ama Belediyeye gittiğimizde istihdam sağlayacağız, 50 kişi çalıştıracağız dedik. Konuttan otele çevirelim dedik. Bana dedi ki, “Bakacakkadı’da seçimler 100 bin dolara mal oluyor. Bir cins değişikliği 100 bin dolar verirsen yaparız” dedi.  Cins değişikliği Çevre Bakanlığı tarafından yapılıyor. Biz müteahhit olarak Belediyeye talepte bulunuyoruz. Belediye bizim talebimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderiyor. Uygun görülürse cins değişikliği oluyor. Ya arkadaş elinde olmayan bir yetkiyi bana 100 bin dolara nasıl satıyorsun, pazarlıyorsun yahu. Neye göre pazarlıyorsun arkadaş. Aynı zamanda bizim imarımız normalde 5 kattı, sonra 4’e düşürdü. Yolun karşısı 5 kat, burası 4 kat. Burası şehir merkezi ırmak yatağının 4 kat, şehir merkezinin 5 kat olması gerekiyor. Niye böyle çünkü daha önce verdiği imar rantları var. Bakın şuradaki asılan afişteki her şey doğru. Adam kayırma, rant, rüşvet hepsi birebir doğru, ben şahidim. Benim başıma bunlar geldi.  Çıksın karşısına konuşuyorum, çıksın beni mahkemeye versin.

Bir gün İmar Müdürü arıyor. Başkan senden halı saha yapmanı istiyor diyor. Ben ne yaptım da size halı saha yapacağım diyorum. “Abi, başkan söz vermiş, halı sahayı yapmanı istiyor” diyor. Belediye bütçesiyle sen yapsana, ben niye yapıyorum. İşte sen Belediyeye bir şey vermedin, halı saha yap. Halı sahada dediği 5-6 milyon lira yatırım demek İsmail” diyorum.

İmar alırken, “Bana bir daire vereceksin. Bir tanede Şehir plancısına vereceksin” diyor. Bu İmar Plancısı işi doğru arkadaşlar. Ben Ankara’da yaşadım, gittim geldim. Kendi arsamdan trafo alanı, yol verdim. Yapma Başkanım, yolu yandan geçirelim diyorum, “Olmaz, öyle olur böyle olur” hep para, hep para kardeşim. Yalansa Pazartesi günü beni mahkemeye versin. Ben buradayım.

  Buraya 12 Milyon para gömdüm, 7 daire yapıyorum, inşaatımı durdu. Neden? Belediye yüzünden. Belediye yüzünden inşaat durur mu? 72 Daire için Belediyeye 1 milyon lira verdim. Kozlu Belediyesi’nde 101 daire yapıyorum verdiğim para 750 bin lira.

Cins değişikliğiyle ilgili dilekçe verdim.  Yasal süresi 1 aydır, normalde bana 1 ay içinde cevap vermek zorunda. iki ay oldu, ne bana cevap veriyor, ne de iletişim kurabiliyorum” diye konuştu.