Zonguldak’ta özel bir maden şirketi tarafından işletilen maden ocağında meydana gelen göçükte 2 işçiden 1’i sağ olarak çıkartıldı. Göçükte hayatını kaybeden Murat Çetinkaya’nın kısa bir süre önce emekliliği hak ettiği ve  20 gün sonra işi  bırakacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam 21.00 sıralarında Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi’nde Akkurt Madencilik Şirketi tarafından işletilen özel bir maden ocağında göçük meydana geldi.

Göçük altında kalan Erdem Yıldız ve Murat Çetinkaya isimli madencileri kurtarma çalışmaları başlatıldı. Erdem Yıldız isimli işçi yaklaşık bir buçuk saatlik çalışmanın ardından sağ olarak kurtarıldı.

Ekipler 5 saatlik çalışmanın ardından Murat Çetinkaya’nın cansız bedenine ulaştı. Çetinkaya’nın cansız bedeni ceset torbasına konularak ambulansla hastane morguna kaldırıldı.

“20 GÜN SONRA BIRAKACAĞIM”

3 çocuk babası Murat Çetinkaya’nın kısa bir süre önce emekliliği hak ettiğini ifade eden maden çavuşu Serkan Demir, “Göçük anında çalışırken bir anda yukarıdan posta geldi. Ben ayağımı son anda kurtardım. Erdem Yıldız başından postaya kendini kaptırdı. Erdem ile konuşuyorduk ama Murat’tan sadece belli belirtisiz sesler geliyordu. Murat arkadaşımız kısa bir süre önce emekliliği hak etmişti. 20 gün sonra işi bırakmayı düşünüyordu. Çok üzgünüm” dedi.

Bir sahilin ölümü... Bir sahilin ölümü...

Bu arada ölen madencinin cenaze programı belli oldu. Murat Çetinkaya bugün Beycuma Korucuk Köyü Dereli Mahallesi’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.

Editör: Haber Merkezi