Kilimli Kaymakamı Armağan Turan ve Kilimli Belediye Başkanı Ai Arslankılıç tarafından Kilimli ilçesinden Safranbolu ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atanan Ayhan Yılmaz için veda yemeği düzenledi. Radartepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen veda yemeğine Kaymakam Armağan Turan, Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, Kilimli ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve milli eğitim personeli ile çok fena davetli topluluğu katıldı.

TURAN: BU BİR VEDA VE AYRILIK DEĞİL

Kaymakam Arman Turan burada yaptığı konuşmada, “Kimi zaman isteyerek gideriz kimi zaman istemeden Bakanlığımızın uygun görmesiyle olur. Bazen şer olarak görürüz ama bizim için hayırlara vesile olur. Muhtemelen kendi talebiniz ve kendi isteğinizdir Safranbolu ilçesi. İnşallah sizler için hayırlı bir başlangıç olur diyelim. Güzel bir heyecan olur sizlere. Zaten siz 17 yıldır buradaydınız ve heyecan da katmak lazım mesleğe, farklı bir yorumda katmak lazım, farklı yerler farklı heyecanlar birlikte inşallah bizler için daha iyi bir umut kapıları açılır diyoruz. Kilimli de iki aydır ben buradayım. Birçok konuda yardımınız oldu bana ve bunun için teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. İnşallah tabii ki bu bir ayrılık değil ve daha da değil. Yakın yerlerdeyiz sizler gelirsiniz biz de geliriz” dedi.

ASLANKILIÇ: "AYHAN YILMAZ BİZİM EVLADIMIZ VE KARDEŞİMİZDİR"

Kilimli Belediye Başkanı Ağlarsan kılıç da yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Ayhan beyin Kilimli’ye hizmeti sonsuz, yani çok uzun yıllardır Kilimli’ye hizmet ediyor. Tabi biz buraya gelen devlet memurlarını unutmak istemeyiz. Bunu da gelen devlet memurları sağlar. Onun için Ayhan Bey gerçekten bizim evladımız, kardeşimiz, unutamayacağımız birisidir. Milli Eğitim’e hizmetleri çok büyük. Yani biz herkesi unutmayacağız ama yiğidin hakkını yiğide vermek lazım. Ayhan Bey iki hizmetler yaptı ve iyi çalıştı. Ben yeni ilçe olduğu için Kilimli kendisiyle ilk kez beraber çalıştık ve çok uyumlu çalıştık. Bilmiyorum o benden razı mıdır ama ben ondan razıyım ben hakkımı da helal ediyorum ona. Bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyorum ve inşallah burada yaptığı hizmetleri orada da yapar. Bakın öğretmenlik çok basit bir şey değildir. Biz evde bir tane iki tane çocuğumuz uğraşamazken öğretmenler ise memleketin çeşitli illerinden gelirler burada bizim güzelce binlerce çocuğumuzla uğraşırlar. Öğretmen bana göre bambaşka bir şey. Onun için ayrıca tüm öğretmen arkadaşlarıma da bu konudaki bizim çocuklarımız ettiği için teşekkür ediyoruz. Emeği geçen daire müdürlüğü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yani hepinizden memnunuz ve inşallah birbirimizi unutmayacağız.”

YILMAZ: "BU BİR VEDA DEĞİL"

Safranbolu'ya atanan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Yılmaz’da, kendisi için düzenlenen organizasyon İçin teşekkür ederek şunları söyledi; “40 yaşındayım. 14 yaşından beri hep bir yerlere gittim hep gurbette gittim. Ve ilk defa annemin yanına evime gidiyorum. İlk gurbete çıktığımda Kastamonu’ya gitti yatılı okuldaydım. Evden ilk kez çıkmış bir çocuktum, öğretmen lisesine gittim Kastamonu’ya, iki ağabey bana çok sahip çıktı orada. Birisi Yunus biriri de Mecit'ti Yunus Zonguldaklı Mecit ise Hatay’lıydı. Yunus ağabeyimin liseyi bitirdikten 2 sene sora şehit olduğu haberi geldi. Yunus Yorulmaz. Ve şu anda babası şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz’dır. Mecit Ağabey ise bir Hatay’lıydı. Türk milliyetçisiydi. Ve bende onun kadar iyi bir Türk Milliyetçisi olmak için yaşıyorum. Onun bir sözü vardı edebiyatçıydı kendisi, (hayattaki en kötü şey merhaba diyerek birleşen ellerin elveda diyerek ayrılmasıdır. Onun patentidir bu söz. Ben bunu bir veda olarak kabul etmiyorum. Safranboyu yakın bir yer ve oraya yolu düşen herkesi çayımı içmeye bekliyorum. Safranbolu’da bir kapınız var” dedi.

Veda yemeği geceni geç saatlerine kadar devam etti.

Editör: TE Bilisim