Milletvekili Polat Türkmen Sosyal medya hesabındanyaptığı açıklamadaşunları kaydetti; 

“Bildiğiniz üzere 2 gün önce Kilimli Belediye Encümeni aday listemizi açıkladık. Bu süreçte beni üzen bir hadiseyi siz kamuoyuyla paylaşma ve düzeltme gereği hissettim .

Listeye 8. sıradan giren Zafer Barış Türkmen, benim canımdır, kanımdır. Akrabalık derecesi olarakta Kilimli’de en yakınımdır. Bunlardan öte Ak Parti davasına her durumda ve her şartta verdiği destek hepimizin malumudur. Ak Parti ile  ilgili her konuda, aktif siyasetten uzak olduğu halde, gönüllü olarak her türlü mücadeleyi vermiştir. Encümen belirleme sürecinde, bütün bu olumlu referansları göz önüne alan, Belediye Başkan Adayımız Kamil Altun kendisine adaylık teklif etmiş, kendisi aktif siyaseti düşünmediği için beni arayıp danışmış, bende kendisine 'Başkan seninle çalışmak istiyorsa kabul et oğlum’ demem üzerine adaylığa başvurmuştur. Listede 8. sırada açıklanmasından sonra, sülalesinde olsun, arkadaş çevresinde, mahallesinde ve Ak Parti camiasında olsun çok geniş ve olumlu karşılığı olan bir kişiye haksızlık yapıldığı algısı oluşmuştur. Şunu söylemeliyim ki, Başkan Adayı kardeşimiz Kamil Altun, kendisini listenin en üst sıralarında görmek istediğini ısrarla belirttiği halde 8. sıraya koyulmasını isteyen benim. Sebebi de, hem kendisinin aktif siyaseti sevmemesi hem de benim olduğum yerde zaten hep beraber olduğumuz düşüncesidir. Yoksa, tüm yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü yeğenim Zafer listede de benim gönlümde de 1 numaradır. 

Uzun lafın kısası, listede sırası ne olursa olsun, Zafer benim canım, kanım, Kilimli’de de beni temsil edebilecek yeğenimdir. Bu vesileyle bilmeden de olsa kendisini üzdüysem hakkını bana helal etmesini istiyorum.”

Editör: TE Bilisim