Zonguldak kent merkezine 3 kilometre mesafedeki Harmankaya Şelaleleri, doğaseverlerin akınına uğruyor.

Elvanpazarcık Beldesi sınırları içerisinde bulunan Harmankaya Şelaleleri baharın gelmesiyle ziyaretçi akınına uğrarken, Zonguldak Valiliği tarafından hazırlanan projenin hayata geçirilmesini bekleniyor.

Zonguldak Valiliği tarafından hazırlatılan Harmankaya Şelaleleri projesinde;

Harmankaya Kanyonu Alternatif Turizm Merkezi

Harmankaya Kanyonu, Zonguldak şehir merkezine yakınlığı ile dikkat çeken son derece eşsiz bir doğa harikası.

Harmankaya Kanyonu’nda bulunan yürüyüş yolunda ziyaretçilerin gezilerini kolaylaştırması ve temel ihtiyaçlarını gidermesi amacıyla düzenlemeler yapılması planlanıyor. Yapılacak küçük ve doğal müdahaleler sayesinde Harmankaya Kanyonu ziyaretçilerin daha rahat gezebileceği bir nokta olacak.

Proje, doğal hayatın korunmasını temel alırken, alanın mevcuttaki yıllık kullanımını da dört mevsime çıkarmayı hedefliyor. Çalışma kapsamında yapılacak yaklaşık 800 metrelik yürüyüş yolu sayesinde, her yaştan ziyaretçinin kanyon içerisindeki tüm şelaleleri deneyimlemesi sağlanabilecek.

Harmankaya Kanyonu Alternatif Turizm Odağı Projesi’nde, kanyonun yüksek bir noktadan görülmesine imkan veren bir gözlem kulesi ve Harmankaya Şelalelerinin yanı sıra Zonguldak’taki tüm şelalelerin de tanıtıldığı bir ziyaretçi merkezi de bulunuyordu.

Editör: TE Bilisim