AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, TTK'nın özelleştirileceği yada kapatılacağı konusunda Zonguldaklıların yanlış yönlendirildiğini söyledi.



Zeki Tosun yaptığı açıklamada, “Başından beri bunu söylüyorum. TTK'nın özelleştirilmesi diye bir konu yok. Bu olay hususunda görüşülen bazı maddeler var. Benim başından beri söylediğim bir şey var. TTK'nın ve Zonguldak'ta bu işte çalışan insanları mutlu bir şekilde çalışacağı bir yöntem ve usulü bulunmaya çalışılıyor. Bununla ilgili bakanlığımız çalışıyor. Bu çalışmalar halen devam ediyor. Yani oradaki, yasadaki olayda torba yasada çıkacak maddelerde başka şeyler var. Oradaki olayda rödövanslı sahaların kiraya verilmesi diye.



Bu özelleştirme değildir...



Bu özelleştirme değildir. TTK'nın büyük ocaklarını zaten elinde. Özelleştirilmesi diye bir şey yok TTK kapanacak diye bir konu da yok. Başbakanımız, enerji bakanımız kaç kere söyledi. Kapanmasını Zonguldak'ta yaşayan kimse istemez, tabii ki biz de istemeyiz TTK'nın kapanması diye bir konu yok zaten. Özelleştirme de yok orada iyileştirme denilen bir olay var. İyileştirilecek yani, buranın sürdürülebilir bir şekilde insanların mutlu olacağı, insanların çalışacağı bir yöntem bulunmaya çalışılıyor. Bu olaya herkesin yardımcı olması lazım. Bundan TTK kapanacak, özelleştirilecek diye bir sonuç çıkarılması yanlıştır. Öyle bir sonuç çıkarılmasına gerek yok, Dediğim gibi insanların mutlu olacağı daha çok insanın çalışacağı bir yöntem üzerinde çalışılıyor. Yerin altında bu maden var. Bu madenin çıkması için insanlara ihtiyacımız var. Benim diyeceğim de budur. TTK'nın kapanması, özelleştirilmesi diye bir konu yoktur. Zonguldak kamuoyu şu anda yanlış yönlendiriliyor. TTK kapanmayacak sadece iyileştirilecek.
Editör: TE Bilisim