Anıl Sitesi önünde kaza: Yaşlı adam hayatını kaybetti... Anıl Sitesi önünde kaza: Yaşlı adam hayatını kaybetti...

İYİ Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Candemir Ongan, CHP'li yöneticiler, sendika temsilcileri ve çok sayıda emekli katıldı.  BES-Sen Şube Sekreteri Meryem Altunkaya'nın açıklaması şöyle: Siyasi partilerimizin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Emekli dernekleri başkan ve yöneticileri. Yıllarca, alın teri dökerek kamuda ve özel sektörde hizmet ederek emekli olmuş değerli emekli arkadaşlarım ve basınımızın değerli mensupları. Bugün burada bulunan basınımız aracılığı ile yetkililerimize, tüm emeklilerimizin sorunlarını haykırmak için bir araya geldik. Öncelikle davetimize icabet edip bizimle birlikte olduğunuz ve bizlere gösterdiğiniz desteklerinizden dolayı teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Değerli emeklilerimiz, saygıdeğer hemşehrilerimiz, Sosyal Güvenlik Kurumu, sadaka dağıtma yeri olmamalıdır. Emekliye bugüne kadar yapılan zamlar TUİK’in ısmarlama rakamlarına göre açıklamış olduğu enflasyon oranında kaldığı için emekliler her geçen gün daha da yoksullaşmaktalar. TUİK, açıklamış olduğu enflasyon rakamlarıyla emeklileri fakirlikte eşitledi. Holdinglerin vergi borçlarını silmeye gelince para oluyor ama emekliye gelince para bulunmuyor? Aynı anda 6 kurumdan maaş alan bürokratlara ve eski siyasilere para bulunuyor, emekliye mi para bulunamıyor? Bu, asla kabul edilemez! Eyyy!! Emeklilere çerez miktarı zam yapıp 10 bin tl ile yaşamaya mahkum edenler, size soruyoruz? Emekliler,  çalıştığı yıllar boyunca devletine vergisini ödemekten başka ne yaptı? Karşılığında siz ne yaptınız, Koskocaman bir hiç! Emekli vatandaş ile sizin derdiniz ne?
Nedir maksadınız ve amacınız? Ocak ayında emekliye verdiğiniz 49,6 maaş zammının üstüne 8,077 tl kök maaşları eklemediğiniz müddetçe emekliler daha da yoksullaşmaya devam edecektir. Memur emeklisine yapılan seyyanen zam, diğer bütün emeklilere yapılmadığı sürece, emeklilerin maaş farlılıkların arasındaki makas daha da açılacaktır.   Bundan sonraki her zam döneminde emeklileri daha da fakirleştirmek gibi bir düşünceye sahip olabilirsiniz ama bizler haklarımızın bilincindeyiz ve haklarımızı almak, bu adaletsizliğin daha fazla yaşanmaması için biz emekliler hep birlikte mücadele edeceğiz.   Bu durum sosyal adalet ilkesine anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Emekliler, hak etmedikleri bir talepte bulunmuyor, zaten kendilerinin olan, hak’kı olanı almak için ve bu defa asla taviz vermeden Türkiye genelinde mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Bizim olanı bizden almalarına izin vermemek adına, Türkiye genelinde Emeklilerin bir araya gelmekten ve birlikte mücadele etmekten başka çaresi kalmamıştır. Kendi geleceğimiz, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için çok geç kalmadan, bu günden ekmeğimize, aşımıza, geleceğimize hep birlikte ele ele vererek sahip çıkacağız. Eyyy!! Siyasi partiler, sendikalar, dernekler. Sesimizi duyun…
Emeklilerin artık dayanacak ve daha fazla taviz verecek ne gücü kaldı, nede sabrı.
Emeklileri oyalamayın, böyle yapmaya devam ederseniz emekliler kendilerine reva görülen bu dışlanmayı asla unutmayacak ve bu defa gereken cevabı sandıkta verecektir.  
Bıçak kemiğe dayandı çünkü. Emekliyi sadakaya muhtaç edenler, emeklileri yok sayanlar sözümüz sizlere. Biz emekliler olarak, fazla bir şey değil, sadece enflasyonun altında ezilmeden, insan gibi yaşayacağımız bir maaşa, gelire sahip olmak istiyoruz.
Bizler Devletimize bağlı, bayrağımıza saygılı bir milletiz. Hükümetimizin de sesimizi duymasını ve 16 milyon emeklinin derdine derman olmasını ivedilikle bekliyoruz.
Gerek dünya, gerekse ülke olarak bu gün gelinen teknolojik ortamda, ne küçücük bir eve, ne arabaya, nede telefona sahip olmak lüks değil ihtiyaçtır. Ev insanın yaşam alanıdır. Bütün bunlar çalışırken sahip olunması gereken lüks olmayan insanoğlunun ihtiyaçlarıdır. Bizler çalışırken bile bunlara sahip olamadan adeta köle gibi çalışıp yaşamımızı sürdürmekteyiz.
Emekli olup birazda köşemize çekilerek torunlarla yaşamımızın geri kalan ömrünü huzur içinde geçirmekten başka bir dileğimiz olmayan biz emeklileri, torunlarımıza harçlık dahi veremeyecek duruma düşürerek utanç içinde bıraktınız.  
Emeklilerin daha fazla duyguları ve umutlarıyla oynanmasını istemiyoruz. Ve buradan bir kez daha haykırıyoruz. Bizi duyun, bizi anlayın, bizi yok saymayın. Bizler varız buradayız ve gün gelecek sizlerde bizim bulunduğumuz konuma geleceksiniz. Bize bakın ve geleceğinizi görün. Bizim bugün yaşadıklarımızı sizler gelecekte yaşamamanız için şimdiden sorunları çözmek zorundasınız.
Siyaset yapanlar seçilmiş olanlardır. Bugün bizi duymayan, bizi yok sayan siyasileri bizler de, yarın duymaz ve gereğini sandıkta yaparız."

Editör: Haber Merkezi