AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan seçim startı verilirken MHP’yi şarampole atarak ‘25’de 25’ hedefimiz açıklaması yapmıştı.

Sonrada bu lafının gereğini yaptı ve Selim Alan adaylığı MHP gücü de kullanılarak alındıktan sonra MHP’yi şarampole yuvarladı!

Sonra tüm Belediyeleri almak iddiasında olan Çağlayan seçim gecesi Türkiye Haritasında şehrin rengi AKP rengi olsun yeter anlayışına evrilmiş görünüyor.

Çünkü MHP öyle adaylar çıkardı ki, bazı belediyelerde kazanma ihtimali bazı belediyelerde ise AKP’ye kaybettirme ihtimalini şamar gibi patlattı!

AK Parti merkezde durumun öyle açıkladıkları gibi olmadığını görünce MHP oylarına ne kadar fazla ihtiyacı olduğunu da gördü.

Merkez de MHP oyları olmadan kazanma şansı olmadığını görünce yeniden yanaşma çabaları başladı.

Bakın sadece kazanma şansı diyoruz. Yani ancak MHP oyları da olursa az da olsa bir umut olacağı ortaya çıkabilecek.

Diğer Belediyelerde de MHP adayları kasıp kavuruyor ortalığı. Hiçbir şey olmazsa Selim Alan adaylığı kesin olunca biz ile anlaşmaya yanaşmayan AKP gerçeği görsün diyorlar.

Durum vahim olunca MHP konusunda tilkice bir plan devreye giriyor.

MHP’nin eski ve ağır toplarına bir iftar vererek gönüllerini almak ve hiç değilse merkezde MHP oylarını artırmak için oyun sahneye konuluyor.

İftara MHP’nin yeni ve eski il başkanlarından Ülkü ocakları başkanlarına, eski ve yeni ilçe başkanlarından eski ülkücü abilere kadar herkes çağırılıyor.

Başta Zeki Çakan olmak üzere eski vekillerde davet ediliyor yakın siyasi arkadaşları ile birlikte.

Amaç bu saatten sonra iki parti arasındaki tabandaki kopukluğu tekrar sağlayabilmek. Bunun için Sayın Bahçeli’nin aba altından sopa gösteren mesajının da iftara katılanlar ile paylaşılması planlanıyor. Bahçeli kararımıza uyun sakın destekten vazgeçmeyin diyecek, MHP’liler tıpış tıpış denilenleri yapacak.

Belediye sinemasının yenileme işi de çeşni tabi.

Gerçi törenle açılışı yapılan sinema da açılış sonrası tadilat da herhalde Selim Alan’ın yeni Zonguldak’ına has bir durum

Yerseniz!