Önceki hafta Gülüç Belediye Başkanı ve İyi Parti adayı Gökhan Mustafa Demirtaş’ı ziyaret eden Serkan Ö., Kdz. Ereğli sahil bandında bir kişiyi bıçaklamış, zanlının AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Atilla Tarık Semiz’in evinde saklandığına yönelik asılsız ihbar sonucu arama emri bulunmadan operasyon yapılmıştı.

Karadeniz Ereğli’de ilk çilek hasadı yapıldı Karadeniz Ereğli’de ilk çilek hasadı yapıldı

 

Savcılığı göreve çağırdı

Yaşanan olayların perde arkasını gazeteci Fikri Kapan’a değerlendiren AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, AK Parti’yi itibarsızlaştırmak ve tacizden yargılanan Belediye Başkanı Demirtaş’a seçim üstünlüğü sağlamak için yapılan operasyonun hesabını soracağını söylerken, canlı yayında Cumhuriyet Savcılığı’nı göreve davet etti.

AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz’ın açıklamalarından satır başları şöyle;   

Polis, Tarık Semiz'in evini bastı diye haber yapıldı. Kimin evine basmış esas ihanet bunu yaptırmaktır. Hem de suç duyurusunda bulunuyorum. Bundan birkaç gün önce Ereğli’de istenmeyen bir bıçaklama olayı meydana geldi sahil bandında. Tarık Semiz’le uzaktan yakından alakası olmayan bir olay.

Benim adayıma, benim partime yapılan saldırıyı bunun içinde kim varsa hangi kurum kuruluşu varsa Cumhuriyet Başsavcılığına, Valiliği ve  İçişleri Bakanlığı'na görevi davet ediyorum.

ARAMA EMRİ OLMADAN OPERASYON YAPTILAR!

Adayımı Ereğli'de sözde bu işi bıçaklamayı gerçekleştirmiş arkadaşın Tarık Semiz'in evinde saklandığı ihbarını kim yapmış?

Bu işi uygunsuz, hukuksuz, arama emri olmadan kimler gerçekleştirmiş?

Birebir ortaya çıkarılmasını istiyorum. Bıçaklayan kişiyle hiç alakamız yok, bıçaklanan kişiyle hiç alakamız yok. Ama hukuksuz bir şekilde hem de iki otobüs polisle Tarık Semiz’in evini arıyorsunuz.

Sanki terörist kovalarcasına ve ihbar asılsız, arama belgesi yok. Peşine Ereğli’de gazetelere haber yaptırıyorlar, “Tarık Semiz’in evi basıldı” diye. Bu tezgahın arkasındakilerin bulunmasını istiyorum, ortaya çıkarılmasını istiyorum. Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Kime hizmet ediyorsunuz?

AK Parti’yi itibarsızlaştırıyorlar,

Burada operasyon var. AK Parti’yi itibarsızlaştırıyorlar, AK Parti’nin belde Başkanlığını itibarsızlaştırıyorlar,  AK Parti'nin belediye başkan adayına itibarsızlaştırıyorlar, AK Partinin belediye meclis üyesini itibarsızlaştırıyorlar kime hizmet ettiklerini ortaya koyuyorlar. Tarık Semiz kendinden çok emin polislere “Buyurun evi arayın” diyor. Evde olmadığı halde evin aranmasına izin veriyor.  Gidiyorlar bakıyorlar, evde kimse yok ama Gülüç’deki dedikodu yayıyorlar. Bunu yayan kim, mevcut belediye başkanının etrafındaki adamlar. Operasyon çekecek kadar küçülmenin gereği yok. Bu işin sonuna kadar gideceğiz. Hiç kimse kusura bakmasın, arkasında kim varsa, ihbarı kim yapmışsa, bu operasyonu kim yapın dediyse hepsinden hesap sorulacak”

Editör: Haber Merkezi