Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Çamlıbel köyünde Ahşap Yat ve Tekne imalatı için kurulan AYTEK Ahşap Yat ve Tekne Kooperatifi’nin İmar Planı talebi Zonguldak İl Genel Meclisi’nde CHP ve AK Partili Üyelerin oy çokluğu ile reddedilerek yatırım engellenmişti.

 25. ve 26. Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili ve Alaplı eski Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, ilçeye yapılacak yatırımların engellenmesine tepki gösterdi. Çaturoğlu, Alaplı’da iş ve aş sağlayacak, ilçemizi ülke ve dünya çapında tanınmasına imkan verecek katma değeri yüksek üretim yapılacak AYTEK yat ve tekne yatırımını kişisel sebeplerle engellemek için ellerinden ne gerekirse yapanlar var. Konu sadece AYTEK mevzuda değildir, çok daha büyüktür. Bu karar İl Genel Meclisince iptal edilmediği sürece tüm Alaplı Deresi havzası her türlü imara ve yatırıma kapatılmış olacaktır.

Allah’ım sen her şeyi hakkıyla bilensin, onları sana havale ediyoruz. Alaplı kamuoyunu da göreve davet ediyoruz.” dedi.

ÇATUROĞLU, AYTEK’E RET VERENLERİ ALLAHA HAVALE ETTİ…

AK Parti 25. 26. dönem Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, gündemi meşgul eden AYTEK yatırımı konusunda, kimsenin kişisel sebeplerden dolayı Alaplı’nın önünü kapatmaya hakkı olmadığını söyledi.

Türkiye'deki sayılı birkaç ustadan biri; yaptığı bıçaklar çiviyi kesiyor Türkiye'deki sayılı birkaç ustadan biri; yaptığı bıçaklar çiviyi kesiyor

Konuyu yel değirmeni hikayesi ile benzetme yaparak dile getiren Çaturoğlu, yatırımın sadece AYTEK mevzusu olmadığını kaydederek şunları söyledi:

“Mevzu çok daha büyüktür. Bu karar İl Genel Meclisince iptal edilmediği sürece tüm Alaplı Deresi havzası hertürlü imara ve yatırıma kapatılmış olacaktır.

William Kamkwamba on üç yaşındadır. Ailesi bütün bir senenin mahsulünü kuraklık yüzünden kaybedince herkes gibi o da açlıkla tanışır. Onun artık bir hayali vardır: Bir yel değirmeni yapacak, köyüne elektrik, tarlalara su getirecektir. Böylece hiç kimse bir daha aç kalmayacaktır. Yel değirmenini yapmak için gerekli malzemeleri satın alma imkân olmadığından çöplükleri karıştırıp hurda toplamaya başlar. Kendi ailesi de dâhil herkes ona deli gözüyle baksa da o hayalinin peşini bırakmaz. Merak eder, dener ve başarır. Köyünü kuraklıktan,kıtlıktan ve açlıktan kurtarır.

Malavi’de William bunları yaparken Alaplı’da iş ve aş sağlayacak, ilçemizi ülke ve dünya çapında tanınmasına imkan verecek katma değeri yüksek üretim yapılacak AYTEK yat ve tekne yatırımını kişisel sebeplerle engellemek için ellerinden ne gerekirse yapanlar var. Konu sadece AYTEK mevzuda değildir, çok daha büyüktür. Bu karar İl Genel Meclisince iptal edilmediği sürece tüm Alaplı Deresi havzası hertürlü imara ve yatırıma kapatılmış olacaktır.

Allah’ım sen her şeyi hakkıyla bilensin, onları sana havale ediyoruz. Alaplı kamuoyunuda göreve davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi