Saltukova’da 12 yıldır faaliyette bulunan bir firmaya ait Tekstil fabrikasında çalışan işçilerin 3 aydır maaş alamaması ve mağdur duruma düşmesi nedeniyle işçiler yeniden Çaycuma Adliyesi önünde toplandı. Yaklaşık 50 İşçi haklarını alabilmek için yasal yollara yeniden başvuracaklarını söylediler.
Asgari ücretle çalışan tekstil işçileri işe başladıklarından itibaren tam olarak maaş alamadıklarını içerde en az 3 maaşlarının kaldığını anlatan tekstil işçileri  "Her seferinde mağduriyet yaşıyoruz. Maaşlarımızı tam olarak alamıyoruz. Her işçinin içeride en az 3 maaşı var. 2022'nin ağustos ayından beri maşını alamayan arkadaşlarımız var. Sigortalarımız tam olarak yatırılmıyor.  Hep özveride bulunan biz olduk. Mağdur olanda biz oluyoruz. İşveren "İflas ettim" gerekçesi ile sürekli şirketi yakınlarına devrederek işin içinden çıkmaya çalışıyor. Ama biz de artık yeter diyoruz. Buradan işverene sesleniyoruz. Haklarımızı ödesin, bizde üretmeye devam edelim” dediler.

Çaycuma Adliye önünde buluşan işçilere destek veren Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Savaş Oruç, Zonguldak İl başkanı Av. Gökhan Yılmaz, işçi sendika bürosu başkanı Efkan Karaaslan ve Çaycuma ilçe başkanı Hayrettin Özyurt mağdur olan işçileri yanlız bırakmadı. Vatan Partisi il başkanı Av. Gökhan Yılmaz yaptığı açıklamada; "İşçilerin mağduriyeti tamamen ortada. Haklarının ödenmediği gerçeği var burada. Biz istiyoruz ki, İşveren ve işçiler bir araya gelerek ortak bir çözüm bulsunlar. Eğer iş mahkemeye yansırsa işçiler haklarını söke söke alır. Biz Vatan Partisi olarak mağdur işçilerin haklarını almaları için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi. 
 

Editör: TE Bilisim