Alaplı Bahçeşehir Koleji’nin kendi bünyesinde paravan şirket kurarak ücret karşılığında personel ve öğrencilerini belirten Dernek Başkanı Muhammet Başkan, kolluk kuvvetlerinin servis araçlarına ceza yazdığını ancak yaptıkları tüm ihbarlara rağmen usulsüz taşımacılık yapan KARMAŞ’a bir yaptırım uygulanmadığını iddia ette.
 


 

KORSAN TAŞIMACILIK KOLLANIYOR!

Kdz. Ereğli servis araçları Derneği Başkanı Muhammet Başkan yaptığı açıklamada, “Alaplı ilçe Milli eğitim müdürlüğüne bağlı ama ulaşım hizmeti Kdz Ereğli’ye bağlı bulunan Bahçeşehir Koleji kendi bünyesinde olduğunu söyleyip paravan şirket ile 10 araç alıp kendi öğrenci ve personelini taşımaktadır. Türkiye genelinde tahditli plakaların olduğu il ve ilçelerde sehir içinden toplanan öğrencilerin hic bir şekilde paravan sirket veya başka firmalarla plakasız araçlar ile taşıma yapamaz. Sadece okulun kendi ismi araçların ruhsatında yazmak şartı ile müsaade edilir . Devlet buna bu şekilde müsaade eder fakat bu araçlar paravan şirket karmaş adına kayıtlı olup D3 belgesi olan 2 araçta da ‘KARMAŞ’  adına kayıtlıdır. Ruhsatlarında ‘KARMAŞ’ yazmaktadır. Ülkede böyle bır korsan tasımacılık örneği yoktur ve hic bir kolluk kuvvetlerinin korsan taşımanın kollandığı ülke genelinde görülmemiştir Kdz Ereğlı hariç. Ayrıca yasa öğrenci taşıma yönetmeliğinde resmi gazetede yayınlanır. Bu tür korsan taşımacılık yapan araçlara devletin belirlediği cezai işlemlere göre güzergah izin belgesi olmayan araca 20 Bin şoföre, 20 bin araç sahibine ceza kesilir ve 60 gün trafikten men edilir. Ve diğer çeşitli cezalar uygulanır. Kolluk kuvvetleri tarafından ihbar edilen bu 10 araca ceza uygulanması gerekir. Yaptığımız ihbarları değerlendirmeyip korsan taşımacılığa göz yumuyorlar. Ancak işini usulüne göre yapan araçlara da ceza kesiliyor. Mevcut şehir içi öğrenci taşıma işini yapan İlçe ve İl trafik Komisyonlarında değil 5393 sayılı yasaya göre yetki Belediyelerindir oysa ki Kdz. Ereğli de usulsüz işler İlçe trafik komisyonlarından geçirip kişilere çıkar sağlanmaya çalışılmaktadır. İlçe trafik Komisyonunun aldığı kararda ıspatlıdır.

ÜCRET ALMASI YASAL DEĞİL

Konu ile alakalı araçları öğrenci taşımaya uygun olmamakla beraber D3 Belgesi alıp 2 aracı personel diğer 8 aracı öğrenci taşımacılığı yapmaktadır. Yanlız konu olan 8 araç evraksız ve eksiklerle çalışmaktadır. Öğrencilerin herhangi bir güvenliği söz konusu değildir çünkü araçlar "OKUL TAŞITI " Değildir. Biz Kdz Ereğli (S)plakalı araç sahipleri olarak ticaretimiz kısıtlanmakta ve okul velileri tehdit ve tedirgin edilmektedir. Biz öğrenciden 1400 tl ücret talep ederken , kendi araçları ile taşıma yapan okula bağlı KARMAŞ veliden 2100tl talep ediliyor. Olup konuyla alakalı D4S belgesine müracaat etmesi ve komisyondan geçmesi . Aldığı belgenin sadece kendi öğrenci ve personelini ücretsiz taşıma yapacağı için verildiğini kendilerine söylediğimizde "Biz onu ayarlarız aidat ücretlerine yansıtırız" demektedirler. Hiçbir şekilde belgenin kapsamında ücret söz konusu değildir.  Ve ücret alması yasal değildir. Konu ile alakalı kaymakamlık ve kolluk kuvvetleri ile yaptığımız yazışma ve görüşmelerde Araçların evraklarının olmadığını ve usulsüz çalıştıklarını söylediğimizde,  Evraklarının başvurularının yapıldığını komisyondan geçtiğini dile getirmektedirler .

Sadece araç ruhsatıyla çalışmalarına izin verilmektedir. Konunun ivedi bir şekilde kaza vb. Olaylara sebebiyet vermeden 5 yıldır S plakalı servis araçlarına yaptırdığı ve yükleniciliği  tarafımıza tekrar verilmesini talep ediyoruz. Doğabilecek olumsuzluklardan mesul olmadığımızı dile getirdik. Özel eğitim kurumu kendi işi olan eğitimi yapması servislerinde kendi işini yapması uygundur .

USULSÜZ İŞLEMLERİN DURDURULMASINI İSTİYORUZ

Bunu rant haline getirmekte nedir? Eylül ayından bu yana bizi oyalamaktadırlar. Acil durum numarası 112 yi aradığımızda bile hiçbir işlem yapılmaması neyle açıklanır bilemedim. Bir öğrencinin burnu kanasa bunun hesabını kim verecek? Usulsüz işlemlerin durdurulmasını talep ediyoruz .

Biz olayları basına ilettikçe olaylar hız kazanıyor. Nasıl oluyor da ilçe trafik komisyonu1-2 günde toplanıyor. Hemen işlem yapılabiliyor.  Alt komisyona sunduğumuz gerekçeler hiç mi önemi yok?

DENETİM YAPILSIN İSTİYORUZ

Kdz Ereğli servisci esnafının ekmeğine kim sahip çıkacak? İlla bu ilçede zengin olmak mı gerekiyor? 

Şoförü,  rehberi, sanayi ustası , esnafı,  sadece biz 3000 kişinin ekmeğinin peşinde koşmak bir yana şu zorlu günlerde Ereğli esnafının da içinde bulunduğu bir havuzdayız . Bu konunun tekrar incelenmesi ve verilen kararların tekrar görüşülmesini talep ediyoruz. Ve gerekli denetimleri yapılması yönünde talep ediyoruz .

Editör: TE Bilisim