Anıt şeklinde Zonguldak yazısı olan Uğur Mumcu kavşağı son yıllar da görsel açıdan şehrin en sevilen noktalarından biri haline gelmişti.

Takii Fevkani köprüsünün yıkımına başlanılan yaklaşık 4 ay öncesine kadar. Artık buradan araçları ile geçmek zorunda kalan insanlar homurdanıyor, sinirleniyor ve kızıyorlar.

Köprünün kalkması ile şehrimiz, büyük şehirlerden en büyük farkı olan yoğun olmayan trafik özelliğini kaybetmiş oldu. Bundan sonrada akıcı bir trafik hayal gibi görünüyor.

Gerçi aklı evvel büyüklerimiz yolların düzenlemesi sonrası trafik düzene kavuşacak diyor ama bir sürü noktada trafik lambaları olacağını düşününce trafik açısından eski güzel günlerimizi bulmamızın artık zor olduğu söyleniyor.

Birde ilginç uygulamalar yapılıyor trafik ekipleri tarafından kavşağın ortasında dönüşler dubalarla kapatılıyor.

Örneğin Ulucami yönünden gelen araç kavşaktan dönüp soğuk’suya gidecek, bir bakıyor dubalar dikilmiş dönüş kapatılmış!

Sürücülere git, Uzun Mehmet caminin oradan dön gel deniliyor! Uzunmehmet cami oraya kadar gidip gelen vatandaş geri geldiğinde bir bakıyor az önce konulan dubalar kalkmış dönüş açılmış!

‘Benim suçum neydi?’ diye soruyor tabi ki!

Bazen de kavşak içinden Soğuksu’ya çıkan yol kapatılıyor araçlar Acılık yönüne gönderiliyor.

O anlarda, Acılık caddesi belediye bulvarı tam anlamıyla kilit! Trafik akışını hızlandırmayı düşünerek yaptıkları bu uygulamanın akışa hiçbir etkisi olmadığı gibi bir sürü insan sinir harbi yaşıyor! Ekonomik yönü de cabası!

Ekrem Murat Zamanın köprünün istasyon tarafında yıkılmayan son parçasının hatıra olarak kalması önerisi ise daha önce yapılan birçok öneriler gibi Belediye Başkanı tarafından duyulmadı bile!

Yani “Ben yaparım kimse karışamaz” mantığında bir değişiklik yok!

Bunu zaten birkaç gün önce paylaşılan bir fotoğraftan da rahatça anlayabiliyoruz.

Belediye başkanı ve il başkanı büyük ekran karşısında Zonguldak görüntüsü ile derin şehircilik bilgileri ile  bir proje üzerine konuşuyorlar.

Yani “Ben yaptım oldu lafı biz yaptık oldu ya” evrilmiş durumda.

Ortak akıl birilerinden fikir alma ihtiyacı hiç olmadı görünen o ki yine olmayacak.

Anlaşılan bundan sonra iki başkan proje yaratıcılıklarını ortaya koyacaklar.

O görüntüden anlaşılan bu!

Ne diyelim, bu kadar memnuniyetsizliğe rağmen tekrar Zonguldaklıların önüne aynı seçenek sunanların bir bildikleri olmalı.

Yada kısmını şimdilik dillendirmeyelim!