Belediye Başkanımız Selim Alan, ilk göreve geldiği ay valiliğin önünde yeralan üçlü kavşakta yeni düzenleme yapacağını söyledi.

Kavşak yıkıldı ortasında bulunan heykel kaldırıldı.

Herkes merakla nasıl bir düzenleme olacak diye bekliyordu. Başkan da öyle diyordu.

Hala bekliyoruz o kavşak tam 4 yıldır dubalarla valiliğin önünde duruyor.

Madem proje yoktu yeni bir düzenleme yapamayacaktın orayı o kadar acele yıkmanın ne alemi vardı.

Üzülmez de yapımı düşünülen MAKZON projesi için yapılan itirazlar dinlenmemiş küçük sanayi sitesine değil, yapılacağı yere karşıyız görüşleri duyulmamıştı.

Ancak yapılan itiraz sonucu endüstri mirası tescilli yapıları da kapsayan, kömürün bulunuşundan günümüze kadarki serüvenini sergileyen çok özel bir alan da olması ve şehircilik esasları ile planların kademeli birlikteliğine aykırı olduğu gerekçeleri ile mahkeme o projeyi de iptal etti.

İstinaf mahkemesi de kararı onayladı. Yargıya toslayan bu karar ben yaptım oldu zihniyetinin ne ilk nede son icraatı oldu.

Zeminden su çıkıyor diye hastane yapılmayan 69 ambarları sahasında yapılacak milli eğitim binası imar planına aykırı olarak bir kat fazla yapılmak istendi ve Belediye meclisinden onaylandı.

Bu katın kaçak olacağı Belediyenin kaçak yapıya karşı durması gerekirken kaçak yapı yapmaya müsaade edemeyeceği belirtilerek yapılan itirazlar 3,5 metreden ne olacak denilerek dinlenmedi. Yine yapılan itiraz ve açılan dava sonucu mahkeme kararı ile fazla kat yapılmak istenen plan iptal edildi.

Sahil projesi içerisinde millet kıraathanesi yapacağız diye tahliyesi istenen Maden mühendisleri lokalinin tahliyesi de yargıya tosladı. Zonguldak Belediyesinin övünerek anlattığı ve bir türlü bitmeyen projede önce kaykay pisti uygun olmayan yere yapıldığı için kaldırılmak zorunda kalınmıştı. Sonrada millet kıraathanesi için tahliye edilmek istenen maden mühendisleri odasının tahliyesi istinaf mahkemesinde.

Karar beklenmeden boşaltılmak isteniyor.

Yeni Hastaneye otopark yapmak unutulunca otopark için tarihi Kız Meslek lisesi yıkılmak istendi ve yapılan baskılar ile koruma kuruluna binanın tescili kaldırtıldı.

Zonguldak Kız Meslek Lisesi'nin kültür varlığı olarak tescilini kaldıran Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun bu kararı mahkemeye taşındı.

Bilirkişi raporunda yapının şehrin mekânsal hafızasındaki yerine de dikkat çekilerek yıkılması gündemde olan tarihi Kız Meslek Lisesi, mahkeme kararıyla yeniden kültür varlığı statüsü kazanınca yargıdan bir tokat daha gelmiş oldu.

Bu yanlış hamleden de mahkeme kararıyla vazgeçilmek zorunda kalındı. Ardından kız meslek lisesi olmadı Yayla ortaokulunu yıkalım diye ortaya çıkıldı. Orda da yargı bir ders verdi; her istediğin yeri yıkamazsın dur’ dedi.

 Seçim çalışmasında asla yıkmayacağım sözü verdiği Fevkani köprüsünü ani bir dönüş ile yıkacağım boşaltın dedi esnafa, yıkılmasına itiraz edenlere yerel mahkeme hakkınız yok itiraz edemezsiniz dedi.

 Ancak istinaf mahkemesi esnafa orda faaliyetiniz var dava açabilirsiniz dedi.

Yani o konuda mahkemelik oldu. Mecburen sonuç beklenecek.

Merkez çarşısı esnafına size 12 kat vereceğiz binayı boşaltın dendi. Bina yıkıldı. Sonra imar planı değişikliği meclisten geçmedi verilen söz tutulmadı. Esnaf zorda bırakıldı.

Bu konuda Zonguldak Revizyon imar planını yapan firma ile çarşı esnafı görüştürülüp kat artışı için farklı pazarlıklar yapılması sağlandı. Bugün gelecek yarın gelecek bir dahaki ay meclise girecek denen plan bir türlü meclise gelip onaylanamadı.

Şimdi gözler deprem afetinden sonra derenin hemen yanındaki bu alanda, 5 kat olan plan nasıl 12 kata çıkacak merakla bekleniyor. Balıkçılar dışındaki Esnaf mağdur bekliyor.

Demek ki neymiş; öyle ben yaptım oldu demekle olmuyormuş. Yargıya toslamak maalesef alışkanlık haline gelmiş.