Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki 8 adet birahane, 2 adet restoran ve 2 adet dernek lokali olmak üzere toplamda 12 ayrı içkili iş yerinin, yeni ‘’İçkili Yerler Bölgesi Krokisi’’ olarak belirlenen Filyos Çayı’nın sedde içine alınmasıyla kazanılan alanlardan belediyenin planladığı ve etrafında meskun mahal bulunmayan İstasyon Mahallesi sınırları içine taşınacağı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Çaycuma Emniyet Müdürlüğünün yazısına istinaden Kaymakamlığın 29.05.2019 tarihli onayıyla; İstasyon Mahallesi’ndeki 5 adet birahane ve 1 adet dernek lokali, Çay Mahallesi ile Yeni Mahalle’deki 3 adet birahane, 2 adet içkili restoran ve 1 adet

dernek lokali olmak üzere toplamda 12 ayrı içkili yer faaliyet gösteriyor.

Belediye Meclisi’nin 12.06.2019 tarihli ve 03.07.2019 tarihli kararları ile İstasyon Mahallesi Ada: 600 Parsel: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 no’da kayıtlı taşınmazlar, Çaycuma Emniyet Müdürlüğünün yazısında belirtilen birahane, lokanta ve dernek lokallerinin taşınması şartıyla ‘’İçkili Yerler Bölgesi Krokisi’’ne dahil edildi.

BELEDİYE ‘’İRTİFAK HAKKI’’ İHALESİNİ KAZANDI

Çaycuma Kaymakamlığının 24.05.2022 tarihli yazısıyla uygun görülen ‘’İçkili Yerler Bölgesi Krokisi’’ne dahil olan alanın, Çaycuma Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından yapılan 16.06.2022 tarihli “irtifak hakkı” ihalesini ise Çaycuma Belediyesi kazandı.

1 YILDA İŞ YERLERİNİ TAŞIYACAKLAR

Bu arada ‘’İçkili Yerler Bölgesi Krokisi’’ olarak belirlenen alana taşınmaları için iş yerlerine gerekli tebligatların ulaştırılmasının ardından 12 hak sahibi de taşınacakları yönünde gerekli müracaatları yaptılar.

Bu kapsamda 07.09.2022 tarihli meclis kararıyla hak sahiplerine yönelik yap-işlet-devret modeliyle ihale gerçekleştirilecek, akabinde de kendi iş yerlerini 1 yılda yaparak taşımış olacaklar.

TAŞINMAYANLARIN İŞ YERİ VE ÇALIŞMA RUHSATLARI İPTAL EDİLECEK

Söz konusu sürede taşınmayanların iş yeri açma ve çalışma ruhsatları iptal edilecek, 12 iş yeri sahibiyle de kısa sürede Çaycuma Belediyesi’nde bir araya gelinerek ihale tarihi için toplantı yapılacak.

ÇİÇEK PASAJI BENZERİ TURİSTİK MEKANLAR ARZU EDİLİYOR

Öte yandan, özellikle İstasyon Mahallesi

halkının uzun zamandır şikayetçi olduğu mevcut içkili yerlerin yeni yerine taşınmasıyla Çaycuma’nın da İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde bulunan Çiçek Pasajı benzeri turistik bir mekana kavuşmasının arzu edildiği öğrenildi.

HABER: ORHAN AKYÜZ

Editör: TE Bilisim