CHP Genel Merkezi tarafından il ve ilçe örgütlerine gönderilen tamim sonrası milletvekili aday adayı olmayı düşünenler için son gün olan bugün istifasını sunan isimlerden biri de partinin Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk oldu.

Çaycuma'nın önemli siyasetçilerinden biri olan ve yıllarını CHP'ye veren isimlerden Şerek Köktürk 15.30'da Zonguldak İl Başkanlığına giderek istifasını İl Başkanı Murat Pulat'a sundu.

İstifasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Köktürk; "Örgütlü güce inanırım, yirmi iki yıldır Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yönetim kurulu üyeliği ve dört dönem İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundum. Çaycuma İlçe Örgütümüzün talebi ile Milletvekili aday adayı olmak üzere İlçe Başkanlığı görevinden ayrılıyor ve yeni bir sürece adım atıyorum.", ifadesini kullanırken bu süreçte; üç dönem Başkan Yardımcılığı görevini yaptığı Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri, üç dönem başkanlığını yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubesi Üyeleri, dört dönem Başkan Yardımcılığı görevini yaptığı Çaycumaspor Kulübü taraftarlarının ve otuz yılı aşkındır ticari anlamda hizmet verdiği tüm Çaycumalı dostlarının desteğini alacağıma inandığını söyledi.

Köktürk açıklamasında şu görüşleri de sundu:

"Milletvekili adaylığı nasip olursa, Zonguldak’ın tümünü kapsayan aynı zamanda Devrek, Gökçebey ve Çaycuma ilçelerimizi oluşturan Vadi bölgesinin İl genelinde ve İl dışında yaşayan tüm bireylerinin sorumluluklarını da alarak geniş alanda çalışma yapma gayretinde olacağım.

Cumhuriyet Halk Partisinin İktidar olması, Güçlendirilmiş Parlamenter sistemin gelmesi, harcamaların denetlenmesi, şatafat ve şaşa’nın bitmesi, vergilerin torpilli zümrelere değil halk yararına kullanılması, toplumun her kesiminin varlıkta ve aydınlık bir gelecekte buluşması için çaba göstermeye devam edeceğimi belirtirim.

Bugüne kadar birlikte görev yaptığımız Milletvekillerimize, İl Başkanıma, İlçe Başkanlarımıza, Yönetim Kurulu Üyelerimize, Belde Başkanlarımıza, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Üyelerimize teşekkür eder her birine görevlerinde başarılar dilerim."

Editör: TE Bilisim